Musikstilen som de spelar beskrivs av dem själva som episk ninjametal eller som Wasabi Thunderborn kallar det "Rock and comedy". Bandets spelningar innehåller bland annat eld och lågor och toppas med ett motorsågssolo i ren ninjaanda. Ninjorna själv har utlovat en kväll med ninja magi på scenen.
- Vi har ett par galna ess i rock ärmen, säger sångaren Kawasaké Yamamoto.
Vilka vill inte Kawasaké avslöja.

Gruppen bildades som ett sidoprojekt år 2004 och bestod till en början bara av tre medlemmar men har nu en full trupp bestående av sex personer. Med deras första låt Way of life och tillhörande video blev de så pass uppmärksammade så de beslutade sig spela in tre nya låtar. Sen dess har bandet hunnit med en rad olika spelningar runt om i Sverige och även spelat in två stycken till EP:s. Nu satsar Ninja Magic mer än någonsin och är just nu i full gång med att spela in sin första skiva som dom hoppas kunna släppa någon gång nästa år.

Ninja magics musik har haft spridning på nätet, i och med det har bland annat ett tribute band uppstått från självaste japan.
- Dom heter Ninja Freaks och dom finns på youtube och det är skit kul, säger dom i mun på varandra glatt.

I början när bandet ville ha publicitet så gick de in på olika kampsportsforum och spammade vilket kanske inte visa sig vara den bästa iden.
- Det var skitroligt, det var folk som blev förbannade och det roligaste svaret var nog "spam your shit somwhere else, butthole face", säger Kawasaké. Förutom det har dom inte ansträngt sig särskilt mycket för att sprida sin musik men de har ändå lyckats ganska bra.
- Det är folk som har kontaktat oss. Vi har skickat t-shirts till bland annat Texas, Holland och Japan

På frågan om hur de kom på namnet Ninja Magic så svarar Kawakasé, det kommer från filmen Revenge of the ninja. I den är det en ond ninja som har en mask där ögonen lyser grönt och när han tar på sig den så får han ninja krafter och då säger dom "He used his ninja magic" "Yes i know" och då var det klart.