Sedan tidigare finns Ica. Men det som blir nytt i Tärendö med omnejd är en butik som håller kvällsöppet. Annelie Johansson som har öppnat butiken vid bensinmacken i Tärendö ska själv stå där varje kväll klockan 18-21 – hela året.

– Det här ska vara öppet alla kvällar – även midsommar, julafton och påskafton. Jag får ju vara ledig på dagarna, säger Johansson som är nybliven butiksägare.

Johansson har ett förflutet inom vården, men när hon lämnade Boden för ett år sedan och flyttade in till pojkvännen i Tärendö valde hon att satsa på en annan bana. Pojkvännen Tomas Silverlind har en verkstad och i familjen har man haft en butikslokal intill bensinpumpen på industrivägen. Annelie Johansson funderade tidigt på att öppna butiken igen – och nu har det blivit verklighet.

Artikelbild

| Annelie Johansson driver Mimmis livs i Tärendö

När Norrbottens Media besöker Mimmis kiosk och livs har nya kylar kommit på plats och snart är hyllor på väg. På sikt tänker hon även satsa på att sälja bildelar.

– Om två veckor är det full fräs här och det känns jättebra. Nu när jag har fått kylarna kan jag beställa in lite fler varor än bara godis och chips och när hyllorna kommer går det att sälja torrvaror, säger Annelie Johansson som även kallas Mimmi.

En ny bransch för Annelie – och en ny kiosk att åka till på kvällar för många i Tärendö och omkringliggande byar.

– Det är jättespännande och det är roligt när kunderna är glada över att det har öppnat något nytt. Jag tror att det här fungerar, för det finns ingen annan med kvällsöppet förutom inne i Pajala.