Tidigare i veckan kunde NSD avslöja att Asplöven var nära att få i hamn en riktig kanonförstärkning till kommande säsong.
Och under fredagen anlände det påskrivna artistskattkontraktet till klubbens ordförande Magnus Lehto.
Det innebär att den 28-årige amerikanske backen Jason Krischuk spelar med Asplöven kommande säsong.
- Helt perfekt att det är klart. Det är en kanonspelare, säger Lehto, som också vågar påstå att det är klubbens bästa värvning någonsin.
- Visst, det går att få hit riktigt meriterade spelare som är 38 år och ser det som semester. Den här killen är mitt i karriären. Jag har fått massvis med samtal av hockeyfolk som undrat hur vi kunde ro i hamn en sådan här spelare.
Krischuk har efter collegespel i huvudsak tillbringat karriären i ECHL, som rankas som den tredje högsta ligan i Nordamerika efter NHL och AHL.
En ny utmaning i karriären
- Det är många klubbar i den finska ligan som värvar spelare från just den ligan. Och Jason har varit bland de främsta backarna där, berättar Lehto.
Den gångna säsongen fick han dessutom chansen att spela med Quad City Flames i AHL.
När NSD nåt Krischuk står han på golfbanan hemma i USA.
Mellan slagen förklarar 28-åringen varför han valde just Asplöven.
- Det är ett utmärkt tillfälle för mig att gå vidare i karriären och spela i en ny liga och i ett nytt land, säger han.
Vad vet du om Asplöven?
- Inte så mycket. Jag har kollat upp lite grann, så jag vet att det är en klubb som satsar hårt och vill uppåt. De var ju nära att lyckas nu i våras. Men jag känner inte till en enda spelare i laget. Men jag får ta reda på mer när jag kommer till hösten, avslutar han.