På fredagens avtackning deltog kommunalrådet Sven-Erik Bucht, anställda på kommunkontoret, representanter från företag, organisationer, ungdomsrådet och andra myndigheter i kommunen.
Även representanter från Torneå stad, Övertorneå kommun och sist men inte minst släkten deltog.
Beskrevs med tre drag
Ceremonin inleddes med tal från Sven-Erik Bucht som tackade Christina Lugnet för de 29 år som hon har arbetat i kommunen och beskrev henne med tre drag.
- Jobbet framför allt, du har verkligen brunnit för uppgiften och fått saker gjorda. Bryr sig alltid om, du har ett stort socialt patos och är duktig på att underhålla kontakter. Det tredje draget, allt ska se ut något för världen, det får gärna vara glitter och glamour och du är duktig på representation. Inte konstigt att de utser dig till generaldirektör.
Efter kommunalrådet fick i tur och ordning de politiska partierna och övriga deltagare hålla sina tal till Christina Lugnet.
- Jag blir alldeles rörd av alla fina ord och jag vill tacka min arbetsgivare för denna fina avtackning, sade Christina Lugnet vid ceremonins slut.
Hon pratade också om hennes arbete i kommunen och hur organisationen snabbt förändrades för en tid sedan.
- Tillit, respekt och arbetsglädje är ord som beskriver den här organisationen. Den är också anpassningsbar. Förr var den till största del förvaltande men hux flux förändrades tiderna och den var tvungen att anpassas efter marknadens villkor. Vilket gick jättebra.
Den 2 februari börjar Christina Lugnets första arbetsdag som generaldirektör för det nya Tillväxtverket. Första uppgiften blir att bemanna de cirka 320 tjänster som verket ska bestå av.
- Vi kommer att arbeta med nationella tillväxtfrågor, allt från landsbygdsfrågor till storstadsfrågor, säger Christina Lugnet.
Delade känslor
Det var med delade känslor som Sven-Erik Bucht i går avtackade sin kollega.
- Det är med både glädje och sorg. Christina har betytt mycket för kommunen och vi har jobbat stenhårt tillsammans för den utveckling som har skett.
En rekryteringsprocess har nu satts igång för att hitta en efterträdare.
- Vi har anlitat ett rekryteringsföretag för att hjälpa oss med den uppgiften. Det är en mycket viktig position som ska tillsättas och det får ta den tid det tar, säger Sven-Erik Bucht.
Den 1 februari tillträder Jan Tornberg som vikarierande kommunchef.