Vid en presskonferens nu på förmiddagen meddelade Bengt-Olov Innala att han lämnar politiken, detta efter ett otal år som politiker varav de senaste åtta som vice kommunalråd.

– Jag lämnar alla politiska uppdrag här och nu, jag bestämde mig i går kväll, säger han.

Anledningen är att turbulensen omkring honom blivit för stor vad gäller frågan om politiska ersättningar och så väl hälsan som familjen har fått lida.

Artikelbild

| Politiker från Kalix och Övertorneå uppmanar Haparanda att ta kampen mot utsläppen, men majoriteten av politikerna i Haparanda uppvisar ett svagt intresse. Vice kommunalråd Bengt-Olov Innala är en av dem som inte satt sig in i Naturvårdsverkets remissyttrande.FOTO: Linda Danhall

– Kulmen nåddes för tre veckor sedan då jag föll ihop och blev inlagd på sjukhus i en vecka, hälsan satte stopp och jag kom till ett vägskäl. Vad är viktigt, jag har tre barn och en fru.

Bengt-Olov Innala säger att frågorna omkring felaktiga arvoderingar till honom plågat honom och han har justerat och betalat tillbaka de sju felaktiga utbetalningar som konstaterats till honom under tre år. Den slutgiltiga rapporten ska diskuteras vid ett extra insatt kommunstyrelsemöte i morgon, vad den visar återkommer NSD till.

– Jag har aldrig försökt att lura någon och har aldrig under mina 56 år varit i skuld till någon. Finns det felaktigheter ska de rättas till. Jag vill inte heller vara en belastning för partiet inför valet så jag slutar, säger Bengt-Olov Innala.

Hur känns det?

– Det är klart att det känns vemodigt och tråkigt. Nu ska jag bli hel och sedan köra min egen rörelse. Under sommaren ska jag ladda batterierna ute på havet, säger Bengt-Olov Innala.

Arbetarekommunens ordförande Kurt Rosendahl (S) säger att Bengt-Olov Innala har ett fortsatt stort förtroende inom partiet.

– Men det kan vara på sin plats med en time out och att han lämnar sina uppdrag så partiet får lugn och ro inför valrörelsen, säger Kurt Rosendahl.

Hur är stödet från partiet?

– Man är väldigt ensam när det blåser, säger Bengt-Olov Innala.

Nu arbetar Haparanda kommuns revisorer med att se över samtliga politikers arvoden.