Elsa Öhman fick ett brev på posten igår. Det kom från Transportstyrelsen och visade sig innehålla en felparkeringsavgift. Enligt boten ska hon ha felparkerat sin skoter i Malmö tidigare i våras och hon krävs nu på 600 kronor.

– Jag är synskadad så det tog lite tid att luska ut vad det stod. Men sen läste jag att jag har parkerat den på Friisgatan i centrala Malmö den 20 mars, säger Elsa Öhman.

Problemet, förutom det faktum att skotern ska ha använts i snöfattiga Malmö, är att skotern också är avställd sedan länge. Skotern står registrerad på Elsa Öhman, men den har blivit avställd och liggande i hennes garage efter det att hennes man gick bort för cirka flera år sedan. Dessutom kan hon själv inte köra den eftersom hon är synskadad sedan en tid tillbaka.

Artikelbild

– Och skotergaraget har varit insnöat under vintern. Så jag tänkte att det måste vara någon som skojar med mig eller att det var någon bluff, säger hon.

Elsa Öhman såg det komiska i det hela, men kom snart att sluta skratta. För hon krävs nu på 600 kronor i böter, och om hon inte betalar boten så kommer beloppet att öka.

– Jag vill inte betala och jag har heller inga pengar att betala med. Det är dessutom den tredje påminnelsen menar dem. Men jag har bara fått ett brev, och det är det tredje, säger hon.

Hon fick hjälp av sin dotter, Eva Taavo, att bestrida boten. När handläggaren fick alla fakta presenterade för sig under samtalet så kunde han inte hålla sig för skratt.

Artikelbild

– Handläggaren sa ursäkta att jag skrattar. Jag svarade att jag också skrattade först, men jag skrattar inte längre för vi tänker inte betala, säger Eva Taavo.

Transportstyrelsen ska ha bett dem att polisanmäla saken.

– Men de har också bett oss att betala boten innan vi bestrider den. Och att vi får tillbaka pengarna sen. Det här är det konstigaste jag har varit med om, men jag blir bara argare och argare, säger Eva Taavo.

I brevet från Transportstyrelsen står det att fordonet som bötfälldes är en Citroën, som alltså ska ha haft samma registreringsnummer som den avställda skotern i Rantajärvi. NSD har sökt Transportstyrelen, men de har inte kunnat lämna en kommentar under torsdagskvällen.