Läs mer: Elsas skoter lappad igen

Läs mer: Elsas skoter bötfälldes - i Malmö

Tidigare uppgifter i media har gjort gällande att Transportstyrelsen har haft problem med sitt datasystem och att det har lett till att tusentals fordonsägare har fått felaktiga böter. Den uppgiften stämmer överhuvudtaget inte enligt Transportstyrelsen. Deras system fungerar precis som det ska göra vilket gör att mysteriet med Elsa Öhmans bötfällda skoter tätnar.

Att en fordonsägare får en felaktig bot är inte helt ovanligt. Det vanligaste orsaken till felaktiga böter är den mänskliga faktorn. Alltså att parkeringsvakten helt enkelt skriver ner fel registreringsnummer. En annan ovanligare orsak är att någon använder en falsk registreringsskylt.

– Falska skyltar är oerhört sällsynta. Men rent teoretiskt skulle det kunna röra sig om en sådan, säger Mikael Andersson, pressansvarig på Transportstyrelsen.

Men nu har Elsa Öhman fått två böter. Båda gångerna står det på lappen att det handlar om en Citroën, och vid båda tillfällena i mars och april har det boten skrivits ut på gator i centrala Malmö.

– Det är klart man höjer på ögonbrynen. Dyker det upp ännu fler då är det uppenbart att någonting är galet, säger Mikael Andersson.

Mikael Andersson poängterar också att det inte är Transportstyrelsen som utfärdar böter. Deras roll är endast att administrera de böter som de får in från landets olika kommunala parkeringsbolag.