Det var vid 14.30 på onsdagen som två personbilar och en husbil kolliderade i korsningen mellan Kungsgatan och Storgatan. Enligt inledande uppgifter tycks det inte röra sig om någon allvarligare incident. Skadeläget är ännu oklart. Räddningstjänst och polis är på plats.

Uppdatering 14.48:

Olyckan har inträffat i södergående körfält. Det aktuella körfältet – närmast Vetenskapens hus – är därför avstängt för trafik mellan Skeppsbrogatan och Storgatan.

Artikelbild

Uppdatering 14.55:

Totalt är nio personer inblandade i olyckan, och bland dem finns barn. Om någon är svårt skadad är oklart. När NSD är på plats arbetade ambulanspersonal med några som suttit i fordonen.

Robert Svanberg är räddningsledare på plats.

– Enligt uppgift är det ingen olycksdrabbad korsning, men det är mycket folk i rörelse och trafiken är omledd, säger han.

Artikelbild

Runt platsen samlades många människor för att se vad som hänt.

– Men folk har skött sig bra och hållit sig på avstånd, säger Robert Svanberg.

Uppdatering 15.07:

Vid 15.00 lämnade den sista ambulansen olycksplatsen, och 15.05 släpptes trafiken på igen.

Uppdatering 15.25:

Polispatrull på plats har rapporterat till regionsledningscentralen.

- En kvinna i 60-årsåldern fick föras i ambulans till sjukhus. Hon satt i en av personbilarna. Mer uppgifter har vi inte just nu, säger Johan Aitamaa, polisbefäl vid regionledningscentralen i Umeå.

Uppdatering 19.00

Enligt Norrbottens läns landstings pressjour fick totalt tre personer föras till Sunderby sjukhus, en 8-årig pojke, en kvinna i 30-årsåldern samt en kvinna i 70-årsåldern. Samtliga skadades lindrigt och lämnat sjukhuset senare under onsdagen.