Det var under söndagsförmiddagen som PT fick vetskap om skadorna på fotbollshallen.

– Jag vet inte exakt vad som har hänt. Det har ju snöat mycket det senaste dygnet, men det är egentligen inte mängden snö som är problemet utan att den snö som kommit i natt är så tung, säger Jenny Axelsson, avdelningschef Fritid på Piteå kommun.

Tung snö har legat på taket på hallen och försök har gjorts att höja trycket i hallen för att få bort den. PT fick information om skadorna på söndagseftermiddagen. Det är det senaste dygnets väderlek med tung blötsnö som ställt till det. Piteå IF har nu fått ställa in eftermiddagens fotbollsträningar.

Artikelbild

– Men då stora snömassor rasade ner gick tältduken sönder på ett ställe, säger Jenny Axelsson.

Lag från olika föreningar skulle ha fotbollsträningar under söndagen, men dessa ställdes in.

– På grund av säkerhetsrisken så valde vi att ställa in dem, säger Jenny Axelsson.

Hallen är nu avstängd tills vidare.

– Folk från LF-Arena är där och skottar nu, och vi ska försöka göra en provisorisk lagning. Även personal från fastighetskontoret är inkopplade, det är dom som ansvarar för trycket och ventilationen i hallen, säger Jenny Axelsson.

Efter stora förseningar sattes fotbollshallen upp i slutet av mars och Piteås allsvenska lag kunde göra sin första träning först 20 mars. Detta är alltså den första vintern som det står uppe. Mari Axelsson uppger att man har mätt snövikter och att stora snömassor inte ska vara något problem för den uppblåsbara hallen.

Hur känns detta, är det katastrof?

– Nej, så känns det inte, i värsta fall så får vi ta ner fotbollshallen, säger Jenny Axelsson.