Polisen har på bara några dagar sökt totalt fyra personer som anmälts försvunna på tre olika platser i Norrbotten. I måndags dog en tysk turist i 40-årsåldern i en kanotolycka på sjön Tjeggelvas. Hans kamrat i 70-årsåldern saknas fortfarande och polisen befarar att även han har omkommit. Polisen söker inte längre aktivt efter den äldre mannen, utan enbart då det finns lediga resurser. Något det inte funnits överflöd av med tanke på veckans många försvinnanden.

Ett annat sökande som krävt stora resurser är det efter 30-årige Joakim, som anmälts saknad efter att ha försvunnit från Kalix. Han har sökts med hundpatruller, hemvärnet, frivilliga, fjällräddare och helikopter. Polisens kommunikatör Maria Jakobsson uppger på onsdagen att de fortfarande söker efter mannen i området kring Långträsk, Piteå, där en bil som han ska ha använt hittades övergiven i söndags.

Den polisledda sökinsatsen avbröts på tisdagskvällen och under onsdagen ska en grupp från frivilligorganisationen Fikk, Frivilliga insatser vid kris och katastrofer, att uppta sökandet i området, enligt polisen som inte misstänker att brott ligger bakom försvinnandet.

LÄS MER: Polisen har slutat söka efter Joakim

På onsdagsförmiddagen kom svaret på ett annat mystiskt försvinnande. Polisen meddelade då att polis i helikopter vid 21-tiden på tisdagskvällen upptäckt kroppen av en man i 70-årsåldern i Laisälven. Mannen, som inte var hemmahörande i Norrbotten, anmäldes försvunnen i fredags morse i samband med en fisketur.

LÄS MER: Fiskaren har hittats död – polisen misstänker olycka

Fotnot: I en tidigare version skrev vi att Missing people söker efter 30-årige Joakim, men det är alltså Fikk, en nyare frivilligorganisation som ursprungligen brutit sig ur Missing people, som genomför sökinsatsen.