Vi går nu in i en varmare period vädermässigt. Redan tidigt på lördagsmorgonen var det ordentligt med plusgrader i Norrbotten och under lördagen kommer det bli uppåt tio grader på sina håll, exempelvis i Luleå. De närmaste dagarna kommer bli riktigt varma, i början av nästa vecka utlovas uppåt tio grader även i Kiruna, exempelvis. Den snö som finns kvar kommer få slita hårt för sin överlevnad, den saken är klar.

Här hittar du prognosen för just din kommun.

Prognoser från SMHI

Kusten

Över Norrbotten inledningsvis en del moln, annars en solig dag med 12-16 grader. Till kvällen drar höga slöjmoln in västerifrån, som inatt följs av mer moln och då 1-5 grader, lokalt på minussidan. Mest sydvästlig vind.

Inlandet

Över norra Lappland inledningsvis en del moln, annars en solig dag med 10-15 grader. Till kvällen drar höga slöjmoln in västerifrån, som inatt följs av mer moln och då 0-4 grader, lokalt på minussidan. Mest sydvästlig vind.

Fjällen

Över norra Lappland en del moln, annars en solig dag med 2-8 grader. Sent i eftermiddag eller ikväll drar moln in västerifrån, som följs av regn och snö. Inatt sjunker temperaturen till 0-5 minusgrader. Västlig eller sydvästlig vind, på kalfjället frisk eller lokalt hård.

Temperaturobservationer 7.00

Karesuando 4,7

Katterjåkk 2,8

Kiruna Flygplats 2,7

Pajala 4,3

Gällivare 5

Kvikkjokk-Årrenjarka 8,4

Jokkmokk Flygplats 3,8

Arjeplog 5,6

Haparanda 4,2

Luleå flygplats 4,6