På RFSL kontor i Luleå har man fullt upp med planeringen av årets Pridefestival. Festivalen kommer att gå av stapeln den 16 till 18 juni.

– Just nu jobbar vi hårt med Pride. Det är bara programmet Pride hela dagarna, säger Joakim Hacktström Larsson, som är ny projektledare på RFSL Luleå.

I år kommer komikern och skådespelaren Zinat Pirzadeh kommer att vara konferencier på festivalen.

Artikelbild

| Pride. Annelie Danielsson, Helena Carlsson och Joakim Hackström Larsson arrangerar årets Luleå Pride. "Just nu jobbar vi hårt med Pride. Det är bara programmet Pride hela dagarna", säger Hackström Larsson.

– Det var ett namn som vi gärna ville ha upp. Som vi nu också kunna ro i hamn. Det kändes väldigt roligt när det blev klart att hon kan komma, säger Helena Carlsson, ordförande RFSL Luleå.

Pirzadeh utsågs 2010 till årets komiker. Hon flydde från Iran till Sverige för 25 år sedan och bodde den första tiden i Glommersträsk, utanför Arvidsjaur.

– Vi tänker att hennes Stand-Up och hennes sätta att tala om saker tror vi är bra för att människor ska få umgås med sina fördomar lite grann, tänker jag, att arbeta med dem. Vi tänker att det här är ett fantastiskt val därför, och framför allt för att det är en lokal förmåga som också har levt och verkat i Norrbotten, säger Joakim Hackström Larsson.

I år har arrangörerana valt att hålla festivalen på något färre platser än tidigare år.

Artikelbild

| Konferencier. Komikern Zinat Pirzadeh kommer att uppträda med sin stand-up och vara konferencier på årets Pridefestival i Luleå.

– Det vi kan säga i år är att vi kommer att vara på lite färre platser än tidigare. Vi kommer att vara på Lillan, Sessionssalen och stadsparken. Vi håller just nu på att boka upp en massa spännande programpunkter, säger Hackström Larsson.