Socialdemokraternas ras i kommunen beror på Niklas Nordström. Han har drivit partiet efter egen agenda; framtidens skola, avveckla det allmänna bostadsbeståndet, springa näringslivets ärenden & därmed missat det allra viktigaste för en politiker - människorna.

Luleå är inget företag som måste drivas i vinstintresse. Här ska människor kunna verka och leva. Skolan ska fungera, idrottshallar samt badhus ska prioriteras och kommunen ska ta ansvar så att alla har en trygg bostad. Ett tips till det förlorande partiet - sluta rösta med majoriteten. Ta er i kragen, lyft ut Nordström och tillsätt en individ av folket.

Niklas hittar säkert något mindre företag där han kan driva sin linje. Dessutom är Nordström en fegis. När det händer något bra i Luleå vill han gärna synas i media, men så fort blåsten tilltar duckar Niklas och gömmer sig långt från rampljuset. Lyssna på folket Niklas - avgå!

Fd Socialdemokrat

Visst är det så att Niklas Nordström som kommunstyrelsens ordförande i Luleå har det yttersta ansvaret för hur Luleå utvecklats. Men när det gäller beslut så är det inte Niklas Nordström själv som bestämmer, det gör vårt parti, Socialdemokraterna. Våra frågor och ställningstaganden behandlas i olika forum.

Det finns regler för hur vi som förtroendevalda ska uppträda. Med facit i hand kan vi konstatera att Socialdemokraterna backat rejält. Mer än vi själva trott. Trenden är att i Luleå nu ser det ut ungefär som i övriga riket med mandatfördelningen med undantaget att just Socialdemokraterna fortfarande har många väljare. Som det största partiet kommer vi fortsätta ta ansvar för Luleås utveckling. Efter varje val gör vi en valanalys, det gör vi även efter detta val. Vi kan redan nu se att vi behöver vara mer lyssnande och mer ödmjuka, så är det.

Anders Öberg, Socialdemokraterna i Luleå, ordförande