Det är modedesignern Stevie Boi tillsammans med modefotografen Michael Antonio som besöker hotellet i Harads för att fotografera material till Vogue Magazine samt inspireras av omgivningarna och den samiska kulturen.

Stevie Boi är skaparen bakom glasögonmärket SB Shades, kläder och smycken. Han har samarbetat med bland andra Elton John, Beyoncé och Lady Gaga. En av hans senaste kollektioner ”CÄBIN” bär av en händelse samma namn som ett av norrbottniska Treehotels trädrum ”The Cabin”. Och under några dagar har Stevie Bois CÄBIN förenats med sin norrbottniska namne, ett möte som har väckt både kreativitet, inspiration och nya influenser i de designade arkitektritade hotellrummen flera meter upp i trädkronorna.

– Visuellt sett är Treehotel en av de mest extraordinära platser jag har sett. Hela konceptet får mig att känna mig som ett barn i en godisaffär. Precis som inom modeskapande har de jobbat med rena linjer, rustikt, modernt och så vidare, säger Michael Antonio, som står för det fotografiska skapandet med Stevie Boi och hans kollektioner framför kameran.

Artikelbild

| I kåtan. "Jag älskar att vara här, det är fantastiskt. Jag har bestämt mig för att stanna längre än planerat och få mer tid att arbeta här", säger Stevie Boi.

Under teamets besök på Treehotel har de fotat och filmat till Vogue Magazine i miljön och nattljuset runt trädrummen.

– Jag älskar att vara här, det är fantastiskt. Jag har bestämt mig för att stanna längre än planerat och få mer tid att arbeta här, säger Stevie Boi.

De har även besökt polcirkeln och där berättade Anna Kuhmunen, Silbasiida, om den samiska kulturen. Tillsammans med Erik Harnesk, Sara Labba, Niklas Pittja Granlund, Marja-Lena Pirak Falk och Erina Åstot presenterades traditionella och moderna samiska dräkter, jojk, mat, konst och design från flera samiska designers och konsthantverkare. Det utbyttes tankar och idéer om material, mönster, historia, framtidstro och livsstilar.

Pricken över i:et var då de samiska representanterna plockade fram ett par solglasögon i björk från det samiska företaget Stoorstålka.

Artikelbild

| Polcirkeln. Anna Kuhmunen och modefotografen Michael Antonio.

– Whaaaaat!?! Helt otroligt! Vi jobbar just nu med en glasögonkollektion i just trä. Hur är oddsen att vi ska få ett par träglasögon i vår hand, i en samisk kåta i skogen vid Polcirkeln i Sverige, säger de hänförda amerikanarna, som plötsligt såg de norrbottniska björkstammarna i nytt ljus, i dubbel bemärkelse.

LÄS MER: Beyoncés syster besökte Treehotel

I programmet för designteamet ingår förutom hårt arbete med foto och film och mötet med den samiska kulturen även möjligheten att paddla kanot, fiska, bada vildmarksspa mellan tallarna och baka pizza i vedeldad bakugn på Brittas Pensionat i Harads. Det lokala djurlivet gav dem också upplevelsen att för första gången i livet möta en räv i det vilda, alldeles utanför hotellrummet.

Bilderna från Treehotel kommer bland annat att presenteras under Stevie Bois kommande modeshower runt om i världen och i Vogue Magazine.