Bodens konstförening har sin årliga vårsalong hos Konstgillet som är en bra lokal att hänga konstverken i. Avgående ordföranden Britta Jacobsen var givetvis med. Hon var med och bildade konstföreningen 1979. Målsättningen med föreningen har varit att att ge medlemmarna möjlighet att utveckla sin skapande förmåga samt bredda och underhålla intresset för kreativ verksamhet.
Livlig verksamhet
- Föreningen har funnits i flera olika lokaler. Först höll vi till i en vindsvåning i ett trähus som sedan brann upp. Som tur var hann vi ut. Konstföreningen har också fått vara i Korpenskolans bildsal. Sedan 2002 finns vi på Brogatan där vi har en livlig verksamhet, säger Jacobsen.
Det tekniker som funnits med har varit akvarell, olja, keramik, collage, tygtryck, grafik till krokimålning. Föreningens medlemmar har haft regelbundna arbetskvällar och åker på kurser tillsammans.
- Vi får nya idéer, prövar ny teknik och lär hela tiden, både på kurserna och av varandra, säger Britta Jacobsen.
Bodens konstförening har också hållit vårsalong varje år sedan 1980. Årets visning erbjuder 93 konstverk av ett trettiotal utställare.
Flest kvinnor
- Alla som vill får ställa ut. Jag tycker att vi har höjt oss för varje vårsalong och det är roligt att visa bredden inom föreningen. Föreningen har också varit öppen för att det ska synas på utställningen där flera tekniker finns representerade,säger Britta Jacobson.
De flesta medlemmarna är kvinnor i medelåldern och uppåt.
- Fast i år har vi fått två nya gymnasietjejer som medlemmar vilket känns kul. Vårsalongen är alltid kul eftersom vi får så mycket feedback av åskådarna och eftersom vi är så många som ställer ut så finns det alltid något som faller publiken i smaken. Alla jobbar för att det ska bli en bra utställning och se proffsigt ut, säger Jacobsen.