Det är många av mina vänner som aldrig har haft lösnaglar. Men framför allt en, har varit så sugen på att testa. Dock lite orolig för att hon hört att det kan förstöra dina egna naglar.

Vännen fick i alla fall lite tid och pengar över och traskade iväg till en salong. När jag sedan träffade henne så kunde hon inte sluta vifta med händerna. De var överallt. Hon pillade i håret, pickade på telefonen, tog bort lite mörk skugga under ögat, tog sig i ansiktet. Det var ju jättegulligt som hon höll på. Hon sa själv att det var det bästa hon hade gjort, och att hon inte förstod varför hon väntat så länge.

Det är roligt när något blir sådär lyckat. Och den salongen har definitivt fått en kund för livet.

Att spara ut sina egna naglar tar förstås lite tid. Hur fort naglarna växer är helt individuellt och beror på flera faktorer. Till exempel ärftlighet, ålder, graviditet, hälsotillstånd, diet och klimat. Normalt växer nageln cirka 0,1 mm per dag eller 3 mm per månad. Ungefär ett halvår tar det för nageln att bytas ut helt. Både hud, hår och naglar mår bäst och växer snabbast under sommaren. I övrigt växer naglarna snabbast under tonåren. Och den tiden är ju kanske förbi för länge sen.

Personligen gillar jag att måla mina egna naglar i olika färger. Och ofta. Nu har jag också testat självhäftande etiketter, så kallade stickers. De finns i de flesta välsorterade skönhetsbutiker. I massa olika mönster. Det är lite klistra, klippa och fila men blir jättefint. När jag har haft dem ett tag så vill de till att remsa sig längst fram. Då brukar jag först "limma" fast det med ett transparent nagellack, och sen måla tippen i en färg som matchar. På så sätt kan jag ha naglarna i mönster längre. Så vässa klorna och välkomna våren som snart är

här!