I Haparanda vet man hur man skapar bilträffstraditioner. Classic motormeet har blivit ett enormt evenemang i gränsstaden. Lördagens evenemang är knappt en bråkdel av sommarens stora träff i Haparanda och det finns inga planer på något annat. Men för att bara vara andra träffen så var man nöjd med uppslutningen.

– Vi började förra året, folk frågade om ingen ville dra igång en träff för Volvobilar här och vi sa att vi ska prova ett par år, säger Peter Aldeman.

Det var kanske ett 30-tal Volvobilar som dök upp i lördags.

Artikelbild

| Gunilla Eriksson i en Volvo Amazon från 1967.

– Det är tre gånger fler än förra året. Vi driver det här ideellt och det är positivt att det kom så här många, säger Aldeman.

Hans Östman från Luleå var en av de som kom på mötet. Att köra till Haparanda var inte något som tog emot. På sommaren vill han passa på att köra sin Amazon från 1967 – så mycket som det går.

Han har Mustang som har stått i garaget i flera år, så när man har en bra bil är det bara att köra.

– Den här har jag inte behövt göra något med. Den är omlackerad och det är det enda. Inte någon rost, det var ett fruktansvärt fint objekt jag fick, säger Östman.

Artikelbild

| Klassiska volvobilar stod uppradade på Taavolagården i helgen.

Många andra kan berätta om vilket arbete de har fått lägga ner på sina bilar. Det har krävts mycket slit. Gunilla Eriksson vet allt om det.

– Det har gått åt flera svetstuber, säger Gunilla som tillsammans med maken Lennart åker runt med sina tre Volvobilar varje sommar.