Det är ingen tvekan om att det har störtat. Tyvärr, säger Daniel Lindblad, pressansvarig vid svenska Sjöfartsverket.

Planet hittades av ett norskt F16-plan, som kommit för att bistå den svenska flygräddningen, på en fjällplatå mellan sjön Akkajaures nordvästra del och den norska gränsen.

Det är en väldigt tydlig nedslagsplats. Totaldiametern är cirka 50 meter och det är inga stora delar utan bara små fragment kvar av flygplanet, säger Daniel Lindblad.

Minus 30 grader

Tidigare under natten stod det klart att en allvarlig olycka sannolikt skett. Planet, som är av modellen Canadair CRJ 200, var på väg från norska Gardemoen till Tromso. Flygplanet sände strax före klockan halv ett ut nödsignaler över svenskt territorium.

Men de sände mayday mycket kort, sedan försvann planet från vår radar, säger Daniel Lindblad.

Därför har man ännu inte någon teori om vad som orsakat olyckan.

Det var inga svåra väderförhållanden.

Efter att vraket lokaliserats övergick ansvaret till polisen och den svenska fjällräddningen. Polisen kommer troligen att använda helikopter och utgå från Gällivare.

Vi förbereder oss för att ta oss till platsen. Det är fjällterräng och 30 grader kallt så det kommer ta ett tag innan vi är på plats, säger Maria Jakobsson, kommunikatör vid polisen i Norrbotten, till TT.

Två personer ombord

Flygplanet ägs av företaget West Atlantic i Göteborg.

Vi jobbar för fullt och vi vet bara att vi saknar ett flygplan med två av våra anställda piloter och fyra och ett halvt ton frakt. Det är post och paket, säger Gustaf Thureborn, vd för West Atlantic, till TT.

Han vill inte berätta vilken nationalitet piloterna har, men det ska inte ha varit några norska eller svenska medborgare, utan de ska ha kommit från något annat europeiskt land.

Planet ska ha flugit för den norska Posten.