I torsdags berättade hundägaren Anders Tuvebäck från Norra Bredåker utanför Boden om de otäcka telefonsamtal som familjen fått i samband med att de efterlyste sin bortsprungna gråhundstik Bliss.

Och under fredagen blev han kontaktad av en annan familj i Norrbotten som råkat ut för precis samma sak – bara dagen efter det att mannen ofredat familjen Tuvebäck.

– Vi kom ganska snabbt fram till att det måste röra sig om samma person som ringt oss också. Han har sagt ungefär samma saker, att vi inte behöver leta mer efter hundarna eftersom han säger att han har haft ihjäl hundarna på ett eller annat sätt, berättar Anders Tuvebäck.

Den andra familjen, som NSD också varit i kontakt med, blev av med sin jakthund för en dryg månad sedan, dock nästan 40 mil från den plats där familjen Tuvebäcks hund försvann.

Därför tror heller inte Anders Tuvebäck att mannen som ringt och ofredat dem har någonting med försvinnandet att göra.

– Nej, det har han inte. Det handlar om en person som behöver hjälp. Annars beter man sig inte så mot människor som genomgår en tung tid.

Men redan i början av kommande vecka hoppas och tror Anders Tuvebäck att det kan bli någon form av lösning. I alla fall när det gäller mannen som ofredat dem.

– Jag ska prata mer med polisen då. Dessutom har jag pratat med den andra familjen och vi ska försöka få hjälp att spåra det numret som ringt oss, och få ett slut på trakasserierna.

Och både familjerna kommer också fortsätta leta efter sina hundar.

Under fredagen har NSD fått in tips från personer som tror sig ha sett Bliss i trakterna kring Boden.

– Jag ska ut under helgen och leta vidare. Jag hoppas att vi hittar henne igen, säger Tuvebäck.