Målvakter:

Joel Lassinantti – 2

Niklas Rubin – spelade ej

Kommentar: Inget för Lassinantti att göra på Växjös bägge mål. Tvingas till två långa sidledsförflyttningar bakom ett alldeles för stillastående Luleåförsvar. Tappat lite av storformen som han visade innan landslagsuppehållet i derbyt mot Skellefteå, bland annat.

Backar:

Jesper Sellgren – 2

Erik Gustafsson – 3

Kommentar: Sellgren kastade bort för många puckar i egen zon och hade problem i det defensiva spelet. Gustafsson var mer konstruktiv och bidrog med aktioner i offensiv väg enstaka gånger. Och som vanligt bra och rejäl i defensiven.

Joonas Jalvanti – 2

Daniel Sondell – 3

Kommentar: Sondell visar även i kväll att han har sina främsta styrkor i offensiven. Får en stor roll i powerplay, men kom inte närmare än ett ribbskott ikväll. Jalvanti gör en stabil och godkänd insats.

Oscar Engsund – 1

Nils Lundkvist – 1

Kommentar: Inne på bägge baklängesmålen. Gav ett allmänt skakigt intryck när de två var på isen tillsammans. Engsund gör en av säsongens sämre insatser. Lundkvist totalt bortgjord på första målet och tappar markeringen på Janne Pesonen framför kassen vid andra målet.

Fredrik Styrman – spelade ej tillräckligt för att betygsättas

Forwards:

Austin Farley – 2

Jack Connolly – 2

Petter Emanuelsson – 3

Kommentar: Emanuelsson skapade flest chanser i laget och tröstmålade även i slutet av tredje perioden. Connolly fick inte spelet att stämma och Farley var tillbaka efter en tre matchers lång avstängning, vilket märktes. Han har bara spelat en match sedan mitten av oktober och har tappat en stor del av matchtempot.

Robin Kovács – 2

Niklas Olausson – 3

Mattias Guter – 3

Kommentar: Kovacs fick ett jätteläge att kvittera i mitten av andra perioden. Helt ensam i slottet men han har inte självförtroendet i avsluten. Guter har hittat samarbetet med Olausson. Där Olausson får agera framspelare och Guter som avslutare. Kommer lossna för Guter när han hittar rätt in i "Bulans" spelsätt. Luleås bästa kedja i matchen.

Emil Larsson – 3

Johan Forsberg – 2

Einar Emanuelsson – 2

Kommentar: Larsson har fått det att lossna och kommer tillbaka med självförtroende efter landslagsuppehållet. Kreativ i offensiven men kommer inte riktigt in på mål idag. Forsberg och Emanuelsson mer osynliga men gör jobbet i det tysta.

Johan Harju – 2

Jonas Berglund – 2

Karl Fabricius – 2

Kommentar: Stabil insats från fjärdekedjan. Harju kommer inte riktigt i sin rätt när han inte har lika kreativa spelare runt om sig. Blir även petad inför den tredje perioden och bara drygt fem minuter i matchen. Berglund och Fabricius spelar rejält och gör det som man förväntar sig av dem. De två har hittat rätt i fjärdekedjan och gör stabila insatser.

Carl Mattsson – 2

Kommentar: Får inte lika stort förtroende när alla forwards utom Cehlin är med. Kommer aldrig riktigt in i matchen när han får mindre förtroende.