1) Bulanhockeyn börjar sitta.

Äckligt disciplinerat som den gamle Malmötränaren Timo Lahtinen hade sagt. Under Thomas "Bulan" Berglunds vingar har Luleå Hockey blivit tajtare i defensiven. Och det syns i statistiken – fem insläppta mål på fem senaste matcherna är starkt.

2) Kompositklubborna går lätt sönder. Eller?

Karl Fabricius var på väg att sätta 4–1 i tom kasse innan Andreas Falk gjorde det några sekunder senare. Men yxhugget från Färjestadsspelaren (bilden ovan) var inget att diskutera tyckte domaren som valde att fria. Rätt eller fel? En domare har väl aldrig fel – eller? Enligt Niklas Olausson erkände domarna sitt misstag.

3) Harju ska stå framför mål.

Det är väl egentligen ingen nyhet. Men Johan Harjus plats är framför motståndarkassen. Inte som speluppläggare vid sargkanten. Sju mål på 14 matcher talar sitt tydliga språk.

4) Tomtenissen var snäll mot Joel Lassinantti.

Efter slutsignalen fick Luleå Hockeys målvakt en fin present av en ung supporter. En tomtemössa. "Jag brukar få fina teckningar och pyssel då och då. Det är dock första gången jag får en tomtemössa", sa Joel Lassinantti.

5) De långa resorna var förgäves.

Chicago Blackhawks scouter Ryan Stewart och Peter Sundström fanns på plats i Coop Norrbotten Arena för att titta på Isac Lundeström. Men han saknades på grund av hjärnskakning. Och Pittsburgh Penguins Patrik Allvin och Brendan Sullivan skulle titta på sin guldklimp Filip Gustavsson. Målvakten var duktig på att öppna båsdörren – men vi antar att Penguins ville se andra färdigheter.