Efter två år i Dundee Stars, Skottland, så har Mikael Lidhammar i stort sett gjort klart med Guildford Flames. Därmed byter han från en stad med 150 000 invånare, Dundee, till en med dryga 10 miljoner, London.

– Ja det blir en lite större stad, säger Lidhammar och skrattar.

Säsongen 2009/10 spelade forwarden Mikael Lidhammar sin senaste säsong i SHL med Luleå Hockey. Sedan dess har han flyttat runt och spelat för Bofors, Oskarshamn, Vimmerby, Mörrum och nu senast i Dundee. Nästa säsong kommer han mest troligt att spela med det nya EIHL-laget Guildford Flames.

– Jag tror att det är så att Dundee ska dra ner på budgeten och det var ganska många spelare som skulle lämna laget, men det känns riktigt roligt att testa på något nytt, säger Lidhammar.

Trots att Dundee Stars gjorde sin bästa säsong någonsin med en semifinalplats så väljer klubben nu att sänka ambitionen en aning.

Lidhammar har på sina 108 matcher i Dundee Stars gjort 77 poäng (28+49).

Guildford Flames kommer in i samma liga som Dundee efter att man i Storbritannien valt att utöka antalet lag i ligan. Så Lidhammars nya hemmaarena blir Guildford Spectrum som tar in drygt 2 000 sittande på läktarna. Själva Guildford ligger mindre än en timme från centrala London.

– Det blir häftigt. Jag har ju gjort Dundee nu och det är dags att pröva på något nytt, säger Lidhammar slutligen.