– Det går inte att sätta ord på. Helt sjukt, jublade Hanna efter andra raka segern, 4–3, över HV71.

Den anrika Stockholmsklubben är mesta mästarna på herrsidan med 16 SM-guld.

För damerna var det premiär.

Det första guldet kom redan den tredje säsongen och Hanna Olsson, landslagsforwarden som fortfarande är junior, har varit med från början i division 1 – även om hon bara spelade i kvalet den första säsongen.

Olsson från Hälsö i Göteborgs skärgård var med och tog SM-guld med Linköping redan 2014.

Men det här slog den vinsten med hästlängder.

– Det är lite skillnad. När jag vann med Linköping så bodde jag fortfarande hemma i Göteborg och bara var med och spelade matcherna. Det går inte att jämföra. Att få vinna med de här tjejerna är..., sade hon och sprack upp i ett av många leenden i stället för att slutföra meningen.

Med guldhjälm på sned och i ett sagolikt lyckorus hade hon tagit emot hyllningarna från 1 300 åskådare i ett knökfullt Stora Mossens ishall, dit finalen fick flyttas då ordinarie Hovet var upptaget av AIK:s SHL-kvalande herrar.

Hanna Olsson avgjorde den jämna andra finalen – som svängde fram och tillbaka – när hon styrde in 4–3 i numerärt överläge efter 11.30 av den tredje perioden.

– Jag kommer nästan inte i håg hur det gick till. Det var powerplay och en styrning på passet från Sveriges smartaste center, sade hon om framspelningen från Tina Enström.

Fram tills dess var det trion Rebecca Stenberg (1–0), Sofie Lundin (3–2) och Josefine Jakobsen (pass till bägge målen) som hade skapat det mesta framåt för hemmalaget.

Också det ett bevis på hur Djurgården har gått framåt. I fjol, då det blev respass i semifinal, var det Olsson, Enström och Andrea Dalen i förstakedjan som fick bära laget.

– Jo, det är viktigt med bredden för att kunna gå långt. Lovisa (Berndtsson, målvakten) har tagit ett till steg i år också och fått bra förtroende i landslaget. Hon har också steppat upp, sade Olsson.

Lovisa Berndtsson räddade ett nervöst Djurgården i början av matchen – men också i slutet när HV71 forcerade för en kvittering. Djurgårdsmålvakten prisades efteråt som slutspelets mest värdefulle spelare och säsongens bäste målvakt i SDHL.

Tillsammans med SM-guldet en gyllene trippel:

– Det är jätteroligt, jag har jobbat väldigt hårt i år med att förbättra tekniken och sedan har jag fått utveckla mitt spel och fått förtroende både från lagledningen och medspelarna. Då växer man, sade Djurgårdsmålvakten.