Nils Lundkvist var självkritisk efter den avslutande träningsmatchen.

– Det har gått lite tyngre för mig under försäsongen. Jag har gjort det för svårt för mig själv. Men det har känts lite bättre på slutet och det var skönt att göra mål (mot Björklöven), säger han.

Har du känt av omgivningens förväntningar?

– Det är klart jag har, men jag försöker att inte bry mig så mycket. Det är en del av sporten, och något jag måste lära mig att hantera om jag ska kunna spela på den här nivån.

Johan Fransson har varit i samma situation som honom.

– Jag minns mitt andra säsong. Det var svårt. Alla tyckte att jag gjorde det bra under min första säsong, och inför den andra säsongen hade folk helt andra förväntningar på mig. Man måste försöka slappna av och ha kul när man spelar. Men sådant kan verkligen tynga en, säger han.

Är klimatet i Luleå tuffare än andra städer du har spelat i?

– Äh, jag vet inte, säger Johan Fransson och fortsätter:

– Jag tycker det är ungefär likadant överallt. Förväntningarna är höga. Men i lite mindre städer, som Luleå, är det mycket snack runt omkring. Och där ser nog fortfarande många mig som en högriskspelare. Trots att jag har utvecklats mycket sedan jag var ung och blivit bra även defensivt.

Han tycker att alla borde ha tålamod med Nils Lundkvist.

– Det blir fel ibland när man är en kreativ spelare som inte bara slår passningar i öppna lägen. Men jag är inte orolig när det gäller honom. Han imponerade mycket på mig förra säsongen, och kan gå precis hur långt som helst. Ge honom bara lite tid. Allt har gått så jäkla fort för honom, säger han.

Har du något råd till honom?

– Att han ska fortsätta göra sin grej och inte grubbla för mycket, och låta lägena komma till honom i stället för att jaga dem. Det kan förstås bli fel ändå, men man känner oftast när man kan göra de där lite svårare sakerna.

Nils Lundkvist har haft flera samtal med tränarna under försäsongen.

– De har varit inne på samma sak som honom (Johan Fransson). Att jag ska göra det enklare och inte jaga lägena. Utan låta dem komma till mig i stället, säger han.