Efter en inledande försäsong med vacklande spel från Luleå Hockey har trenden vänt från tre raka förluster till tre raka vinster. Senaste segern kom mot Timrå där det blev 2–0. En prestation som tränare Berglund gladdes över.

– Jag är nöjd med vår insats i den matchen vi har 17–4 i målchanser och borde ha avgjort den tidigare. På det sättet är vi nöjda med genomförandet där vi inte ger dem chansen att sticka upp.

Under tisdagskvällen är det den sista matchen för försäsongen. En match som blir i ett möte mot västerbottenslaget Björklöven som kommer från divisionen nedanför men det ska inte påverka.

– Vi möter ett lag från allsvenskan. Det har egentligen ingen betydelse utan vi spela från de grunder som vi har men det är en utmaning att nollställa sig i sådana här matcher.

Är det något särskilt som ni kommer fokusera på i dagens match?

– Det är effektiviteten i målskyttet, att verkligen sätta dit puckarna när vi har lägena att göra det.

När det är sista träningsmatchen, ett lag från en lägre division och hemmapremiär på lördag. Finns det inte risk att tankarna flyger iväg då?

– Det brukar kunna vara så i ett genrep att man är lite längre fram i tankarna men vi ska försöka vara här och nu och skapa bra vanor.

Har ni pratat om premiären någonting redan?

Lite grann, svarar "Bulan" och ler.

Hur då?

Nja, inget speciellt. Mer att vi ska ha den i bakhuvudet och att den kommer närmare samtidigt som det är en match av femtiotvå. Men det är också en upphåsad match så det gäller att hålla huvudet kallt.

Du log lite när jag nämnde premiär ändå?

– Det är roligt. Det är ju det som alla mer eller mindre väntar på. Sen har det har varit en väg dit också med träningar och annat som vi jobbat med.

I den senaste träningsmatchen mot Timrå saknades fyra spelare, Jesper Sellgren, Emil Larsson, Daniel Sondell och Isac Lundeström. Den sistnämnda på äventyr i USA medan de förstnämnda tre var mer oklara. Under tisdagen tränade samtliga tre där Sellgren körde fullt medan Larsson och Sondell stod över närkontakt.

– De (Larsson och Sondell) ska förhoppningsvis vara i full träning från och med imorgon.

Inget spel alls för någon ikväll?

– Nej.

Hur är det med Sondell? Är det en befarad hjärnskakning?

– Det är samma sak. Vi hoppas båda kan vara i full träning om inget annat inträffar tills dess.

Är det en hjärnskakning som han haft?

– Jag säger att de kan vara i full träning imorgon. Så de är friska från och med imorgon om inget annat inträffar.