Nationaldagen – och andra dagen på en vecka med egenträning för Luleå Hockey-spelarna.

Det innebär också att det är två månader och en dag kvar till SHL-laget kliver på is i Coop Norrbotten Arena.

7 augusti är det magiska datumet den här försäsongen.

– Vi samlas veckan innan och kör lite fystester och sånt och så kör vi den 7:e. Man vinner inte så mycket på att gå på is så jävla tidigt och i och med att vi inte gick till CHL känner vi också att vi inte heller behöver stressa igång, säger general managern Stefan "Skuggan" Nilsson innan han kommer in på att hans lag kommer att spela sex träningsmatcher:

– I det här läget tycker vi det är ganska lagom. Det finns inget konstigt med det egentligen.

Med endast sex matcher fram till SHL-premiären kommer det finnas mycket tid till att träna och nöta in nye tränaren Thomas "Bulan" Berglunds spelsystem.

– Vi värdesätter träningen. Det har "Bulan" tyckt varit viktigt och jag tycker också det är en viktig del, att sätta mycket av sitt spel och detaljer i träning. Sen på matcherna ska det givetvis utföras. Men blir det för mycket matcher hinner man inte riktigt nöta på detaljerna, utan vi har gjort den här bedömningen, säger "Skuggan".

Hur är silly season-läget?

– Vi gnuggar på och ska färdigställa och göra klart de sista platserna. Det är inget nytt som jag kommer kunna presentera här och nu.

Vi avslöjade i måndags att Joey Hishon är klar. Kommentar?

– Jag har ingen kommentar till det, utan vi presenterar när vi har klart en spelare. Jag vill inte kommentera någon spelare i förtid.

Men du vet vem Joey Hishon är i alla fall?

– Ja, vi scannar av marknaden där ute. Jag har koll på många spelare.

Om jag frågar så här då: Börjar det närma sig ett LHF Live?

– Det hoppas vi, utan att jag kan sätta något datum. Jag har sagt en tid att jag dels har en positiv känsla och att det känns bra i våra rekryteringar, men jag kan inte säga någon dag. Men jag hoppas det kan bli inom kort, sen får vi se vad det innebär. Allt är relativt.

LÄS MER: Avslöjar: Centerstjärnan klar för Luleå Hockey

LÄS MER: Så långt är centerstjärnans kontrakt

Det är inte bara på centersidan Luleå Hockey har haft sitt fokus på senare tid – utan Daine Todd har fått lämna klubben och Christian Jaros har skrivit ett NHL-avtal med Ottawa Senators.

Den sistnämnde kommer att vara med på NHL-klubbens träningsläger till hösten och siktar på att ta en tröja i världens bästa liga.

Om han inte gör det är det i dagsläget oklart om backbjässen återvänder till Luleå Hockey eller om han spelar i AHL.

Men Luleå Hockey kommer inte att handla två nya defensiva pjäser – åtminstone inte för stunden.

– I det här läget inriktar vi oss på att plocka in en back, och det är primärt för att vi gjorde en lösning med Todd. Så vi vill ha in en back där. Sen får vi helt enkelt avvakta situationen med Jaros, säger Stefan "Skuggan" Nilsson och fortsätter:

– Han kommer åka över i inledningen av säsongen och under den perioden tycker vi att det känns jättebra att vi får ge de här unga killarna i (Pontus) Själin, Kim (Johansson), Linus (Nässén) och (Viktor) Grahn chansen. De står och stampar och vill verkligen in och visa vad de kan.

Sen tillägger general managern:

– Så vi kommer följa situationen och det som händer med Jaros, men fram till dess har vi absolut tänkt ge de här killarna en möjlighet att fajtas om platsern.