För det första: Luleå Hockey har ännu inte fått något ekonomiskt resultat för den gångna säsongen.

Men det börjar närma sig.

– Jag sitter faktiskt utanför revisorerna. Vi ska börja gå igenom och se hur läget är, så det dröjer ett tag till innan vi vet var vi landar, säger vd:n Stefan Enbom innan han berättar att allt måste vara klart senast 8 juni:

Artikelbild

– Det är det vi siktar på.

Stefan Enbom har tidigare berättat att klubben kommer att göra ett minusår.

LÄS MER: Luleå Hockey gör miljonförlust

När det gäller säsongskortsförsäljningen gör dock Luleå Hockey en fortsatt stark försäsong och i skrivande stund ligger föreningen mycket bättre till jämfört med vid samma tidpunkt i fjol.

Artikelbild

– Vi ligger fortsatt 60 procent före det vi hade sålt vid motsvarande tid då. Vi vet inte riktigt vilka slutsatsar vi ska dra av det, om det är så att man är ivrigare på att köpa i år, säger Enbom och fortsätter:

– Det märker vi tydligt av, att det är klart mer positiva vindar i år vid den här tiden. Både när det gäller försäljning till våra partners och säsongskort, både till företag och privat.

Sen berättar Luleå Hockeys vd att den stora säsongskortsruschen alltid drar igång i juni.

– Vi säljer som flest säsongskort veckan innan midsommar. De som har haft kort tidigare har förtur fram till då, men då går det ut och då brukar de köpa sista veckan, säger Enbom.

...men det måste ändå vara skönt att ligga så här pass bra till nu?

– Jo, absolut. När man ligger efter är det alltid lite... Nä, men. Det känns väldigt bra, hela vårt omtag med en förändrad strategi och ny organisation runt sporten. Det har blivit väldigt väl mottaget. Det känns jädrigt bra.

För två år sen slog Luleå Hockey på stora guldtrumman och värvade in stjärna efter stjärna.

Trots det ligger klubben även bättre till än då när det gäller försäljningen av säsongskort.

– Då hade vi en silly season som var i hästväg. Men vi ligger ändå före det året, så det är kul, säger Stefan Enbom, som är nöjd med den effekt som ungdomssatsningen med lokal prägel hittills har fått:

– Det är det vi tycker är så kul också, att vi backar tillbaka till den vanliga Luleå Hockey-vägen och får väldigt mycket positiv feedback för det. Att vi satsar på killar från Norrbotten. Vi har 14-15 stycken i truppen som har gått i vår junior- och gymnasieakademi. Det är helt sagolikt kul.