Hemliga skadan – anledningen till formsvackan

Luleå Hockeys storstjärna Michelle Karvinen har haft en tuffare inledning på säsongen. Nu berättar hon om hjärnskakningen, som håller henne borta från spel.

Michelle Karvinen tränade i svart tröja (utan kontakt) under onsdagsträningen.

Michelle Karvinen tränade i svart tröja (utan kontakt) under onsdagsträningen.

Foto: Alexander Rönnlund

Ishockey2019-11-13 15:09

Under förra säsongen gjorde Michelle Karvinen 56 poäng på 26 matcher, och har ett snitt på över två poäng per match under hela sin tid i Norrbotten.

Nu har hon missat delar av inledningen, samtidigt som den stora poängskörden har uteblivit. 

Storstjärnan har haft problem med hjärnskakningar, som dels har hållit Karvinen borta från spel men även hämmat henne på isen.

Det gör att hon även missar helgens matcher mot Leksand och Brynäs.

– Jag tycker att den första matchen kändes superbra. Men redan då blev jag drabbad av första hjärnskakningen, kom tillbaka efter två matcher. Då fick jag andra hjärnskakningen. Sedan dess har jag inte varit hundra procent, säger hon och fortsätter:

– Jag har försökt och trodde att det var bra, men jag behöver lite mer tid för att huvudet ska följa med kroppen, eftersom kroppen känns otroligt bra. Kroppen vill en sak och huvudet vill något annat, men vi måste ta det på allvar eftersom det är huvudet.

När hoppas du vara tillbaka?

– Med hjärnskakning är det svårt att säga ett exakt datum. Jag tror att det viktigaste just nu är att må hundra procent. Det gjorde jag kanske inte efter sista comebacken. Nu är allt fokus på att jag ska vara hundra procent och bli fysiskt återställd så att jag kan vara med och bidra. 

Under landslagsuppehållet har Karvinen varit med det finska landslaget och spelat.

Forwarden spelade de två första matcherna, men fick vila i de två avslutande.

Det har varit några bakslag på vägen tillbaka till att bli fullt återställd, berättar hon.

– Det klart, när man spelar får man lite tacklingar. Andra gången jag fick hjärnskakning var det en tackling. Nu är det väl bara att man tror att är bra, men det är en väldigt svår skada eftersom den inte syns. 

– Man har svårt att själv veta om det är bra eller dåligt eftersom det svänger så himla fort. Jag har försökt komma tillbaka, men symptomen har bara blivit värre desto längre tiden har gått. Då har vi tagit det beslutet att jag måste bli hundra procent hel. 

Michelle Karvinen har utgående kontrakt med Luleå Hockey, och under förra veckan hade parterna ett möte.

Stjärnan är positiv efter samtalet med Mikael Forsberg.

– Absolut. Luleå är mitt hem när det kommer till hockey.

Du hoppas på en förlängning?

– Ja absolut. Det bästa beslut jag har tagit i hela min karriär är att vara i Luleå. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!