Det är snabba ryck för Luleå Hockey efter att SHL:s grundserie spelats klart. Efter bortasegern mot Rögle under lördagen väntar åttondelsfinal i bäst av tre matcher mot Brynäs under måndagen.

Luleås lagkapten Niklas Olausson fanns inte med på isen när laget mötte Rögle men trots kort vilotid längtar till match.

– Det är samma för Brynäs och vi har vetat om det sedan mötet mot Skellefteå att det kommer vara så. Samtidigt kan det vara en fördel för man har gått tidigare år och väntat någon vecka på slutspel. Givetvis kan man träna bra men det blir inte samma grej. Jag tycker bara det är kul och skönt, framförallt nu när vi har en skadefri trupp med bra go i laget. Så jag tycker bara det är kanon att det sätter i gång direkt

Artikelbild

| Påpassad. Med 33 poäng på 45 matcher har Niklas Olausson levererat.

Han ger lugnande besked inför slutspelet och kommer att finnas på isen under måndagskvällen.

– Nej, men jag spelar ju. Det ska inte vara några problem.

Skulle du säga att du har några känningar?

– Nu är det slutspelstider och då spelar det liksom ingen roll. Man spelar till sista sekund om man kan. Det var en försiktighetsåtgärd och jag känner mig högmotiverad. Jag hade velat spela nu men matchen är först på måndag.

Artikelbild

| Laddad. Thomas "Bulan" Berglund har alla spelare tillgängliga.

Mot Brynäs har Luleå minusstatistik under grundserien där laget förlorade tre av de fyra matcherna.

– Det är så pass jämnt men vi har väl torskat tre av matcherna. Fast när vi vann serien och mötte AIK hade vi 4–0 i serien men åkte ut med 1–4. Det spelar inte så stor roll i slutspel för där kan man möta lag i olika faser. Vi mötte Brynäs där innan uppehållet när vi var riktigt nere med många skador. Det där tror jag inte spelar så stor roll för det är så pass jämnt ändå.

Det har varit en lyckad återkomst för Niklas Olausson efter återkomsten till Luleå. På 45 matcher har centern från Småland noterats för 33 poäng (7+26).

– Det får vi nog summera efter slutspelet men jag tycker väl att det varit bra på slutet. Samtidigt hade jag en svacka kring jul och inte kom upp i de prestationer jag ville. På slutet har det varit bra, även om vi inte fått in pucken. Så jag har väl inte kommit upp i den poängskörd som innan jul. Samtidigt kollar man på all statistik skapar vi egentligen mer nu än innan.

Laget hade ingen isträning under söndagen och tränaren Thomas ”Bulan” Berglund rapporterar att alla spelare är tillgängliga till matchen.

– Vi har samma upplägg som vi alltid har med värmning på dagen och sedan egen uppladdning inför match. Vi syns här två timmar innan match och det är inget nytt, säger Berglund..

Är det bestämt vem som ska stå?

– Det tar vi under måndagen. Det tar vi då kring målvakterna.

Vet målvakterna vem som ska stå?

– Det svarar jag inte på, säger Berglund med ett litet leende.