Kaptenen om avgörandet: "Fruktansvärt skönt"

Det återstod sju sekunder av matchen när Erik Gustafsson laddade för ett direktskott. Träffen var klockren och Lars Volden i Malmös mål var inte i närheten av pucken.

Luleås lagkapten blev stor matchhjälte när han avgjorde mot Malmö i slutsekunderna.

Luleås lagkapten blev stor matchhjälte när han avgjorde mot Malmö i slutsekunderna.

Foto: Pär Bäckström / pbfoto.se

Ishockey2020-02-18 22:26

Luleå Hockey kvitterade till 3–3 med knappa två minuter kvar av hemmamatchen mot Malmö när hemmalaget hade plockat ut Joel Lassinantti och spelade sex mot fem.

Publiken i Coop Norrbotten Arena förberedde sig för en oviss förlängning men hastigt och lustigt fick Luleå spelade fem mot tre med en minut och elva sekunder kvar av matchen.

Det efter att först en Malmöspelare åkt på en utvisning för fördröjning av spelet och sedan en till tvåminutare efter protseter mot det första domslutet.

Därmed kunde Luleå gå för ett segermål. Och det kom. Med ynka sju sekunder kvar av matchen slog Luleå Hockeys lagkapten till.

– Fruktansvärt skönt att kunna få in det där målet. Det var en frustrerande match fram till een bit in i den tredje perioden där vi börjar trycka på och åka skridskor och spela den hockey vi vill, säger Erik Gustafsson.

Gustafsson stod några meter innanför offensiv blålinje och laddade för direktskott när Konstantin Komarek stod för ett upplägg till kaptenen.

Hur gick tankarna när pucken var på väg mot dig?

– När vi kom in tänkte vi bar att försöka skjuta och lasta så mycket vi kunde. Jag kände att det bara var att skjuta och den satt uppe i den vänstra krysset, säger Gustafsson. 

Har du någonsin gjort ett skönare mål?

– Det har jag faktiskt gjort. Det var ju ganska skönt att hänga i VM-finalen också, säger Gustafsson och syftar på Tre Kronors kvittering mot Schweiz under VM-finalen 2013.

Matchen hade slutspelskaraktär och en evenuell motståndare i en kvartsfinal kan faktiskt bli Malmö.

– Malmö bjuder upp och spelar bra hockey. De har stora och starka spelare men när vi sätter fart och åker mycket skridskor så är vi ett bättre hockeylag än Malmö, säger matchhjäten Erik Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!