Norrbottens SHL-lag har under många år haft en stabil målvaktssida med bra konkurrens om förstaspaden. Årets målvaktsuppsättning i Luleå Hockey består av Joel Lassinantti och Niklas Rubin. Två målvakter som inte bara är lagkamrater och konkurrerar om samma plats utan även har blivit vänner utanför isen.

– Det är jättekul och det är en jättefin kille att tävla med. Vi kommer jättebra överens på sidan av isen och hänger och tävlar med varandra på isen, säger Lassinantti och får sedan medhåll från Rubin.

– Vi har verkligen blivit nära och det är självklart roligt att man kan bli vän med den man spenderar mest tid med under säsongen, säger Rubin och fortsätter vad han tror är anledningen.

Artikelbild

| Joel Lassinantti kramar om Emil Larsson efter en vinst.

– Båda har samma inställning på hur man vill ha sin målvaktspartner. Att man ska känna att man har stöd från varandra. Det är väl det som båda har samma tankesätt kring och samtidigt är vi rätt så avslappnade utanför isen.

Men det är ingenting speciellt intresse som gjort att de båda kommer så bra överens.

– Nej, vi gör allt möjligt. Det är mest att vi fikar och bara hänger, säger Lassinantti.

Det måste göra mycket att man kommer överens med den man konkurrerar med i laget?

Artikelbild

| Niklas Rubin får chansen mellan stolparna mot Frölunda.

– Jo absolut! Oavsett om det är jag eller Rubin som spelar så är det inte han eller jag som väljer om vi ska spela utan det är tränarna. Då kan man inte gå och vara arg eller irriterad på den andra målvakten över en laguttagning, säger Lassinantti och Rubin fyller på med sin syn på saken.

– I detta fall är det Joel som spelar mest och då är det inte han jag ska vara sur på om jag är frustrerad, det är ju inte han som bestämmer, säger Rubin som fick mycket speltid under försäsongen.

Är det frustrerande att du inte får spela?

– Självklart är det jättefrustrerande att man inte får spela så mycket. Det är därför man håller på, för man vill vara där ute och spela men det är bara köpa läget. Man får se helheten och glädjas med laget när vi vinner matchen, säger Rubin

Vad känner du att du behöver bli bättre på för att få fler matcher?

– Just nu så vet jag väl inte. Jag har bara spelat en match så jag vet inte riktigt vad jag ska ändra utan det är bara köra på.

Under torsdagskvällen tar Luleå Hockey emot laget som ligger precis ovanför, Frölunda. Vem som står återstår att se men tränare Thomas "Bulan" Berglund gav åtminstone en hint under onsdagen.

– Vi utgår från samma som senast.