Laget skriver på sin hemsida att man nu har gjort klart med en kontraktsförlängning med 22-åriga Pontus Själin. Förlängningen gäller över säsongerna 2019/2020 och 2020/2021.

Luleå Hockey general manager, Stefan Nilsson, är nöjd med förlängningen.

– Det känns bra att vi har kommit överens om en förlängning med Pontus, som har haft en bra utveckling på sitt spel sedan han kom till oss i Luleå Hockey och han har fortfarande potential till att kunna utvecklas ytterligare. En allround back som behärskar många moment inom hockeyn, säger Stefan Nilsson till lagets hemsida.

Även Pontus Själin själv är nöjd över beslutet att förlänga.

– Det var prio ett hela tiden. Jag är jätteglad över att få vara kvar här uppe. Jag har haft väldigt lärorika säsonger här och utvecklas varje säsong så jag hoppas på att utvecklas ytterligare, säger Själin till lagets hemsida.

Lagets assisterande general manager Ulf Engman berättar att det i nuläget är runt sex till sju spelare i truppen vars kontrakt går ut efter säsongen. Han menar också att man för samtal med dessa kontinuerligt.

– Det är väl en sex till sju stycken. I den befintliga truppen, det gör vi kontinuerligt under hela året egentligen.

Hur långt man kommit i eventuella förhandlingarna med spelarna vill dock inte Engman kommentera.

– Vi tar aldrig det i media innan. Det går inte att säga innan något är klart sådär.

På frågan om man har någon tidsplan på när man vill ha gjort klart med spelare utan kontrakt för kommande säsong svarar Engman:

– Nej det har vi inte. Det kan variera beroende på vilket läge det är. Äldre spelare kommer ofta lite senare i tiden, yngre kanske man ibland är lite tidigare på, rent generellt så där. Annars finns det inte någon specifik tid för varje, en del killar vill ju också vänta tills säsongen är slut innan man går vidare.

Att lagets framgångar i tabellen skulle göra det enklare att prata kontrakt tycker inte Engman. Däremot menar han att det kan bli lite roligare.

– Nej det vet jag väl inte. Det är ju fler som har ökade möjligheter till att vi vill ha dem kvar, men samtidigt så ökar ju killarnas marknadsvärde när de spelar bra. Så enklare vet jag inte om det blir, men roligare är det ju när grabbarna presterar bra, säger Engman.