Det handlar om rutinerade Daniel Sondell som under torsdagen skrev på ett kontrakt för de två kommande säsongerna.

– Daniel Sondell är en viktig kugge i vår backbesättning, speciellt som han har ett fint passningspel, gott spelsinne och är duktig offensivt. Han har även utvecklat sitt defensiva spel hos oss och det känns kul att vi kommit överens om en förlängning med ytterligare två säsonger, säger Luleå Hockeys General Manager Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsida.

Sondell har sedan han anslöt till Luleå Hockey spelat 71 matcher och på dessa producerat 35 poäng (6+29).

– Jag trivs fantastiskt bra i Luleå Hockey och vi gjorde verkligen ett bra val när vi flyttade norrut igen. Nu känns det skönt att vi har kommit överens om en kontraktsförlängning och att vi kommer kunna fortsätta jobba tillsammans i laget med en intakt backsida för att bli ännu bättre i framtiden, säger Sondell till luleahockey.se.

Stefan "Skuggan" Nilsson är nöjd med hur försvaret ser ut och pekar specifikt på kontinuiteten.

– Vi anser att vår backsida redan nu håller absolut toppklass i SHL och är därför väldigt nöjda med att ha kontrakterat alla åtta backarna även för nästa säsong. Med förlängningen med Daniel får vi en bra kontinuitet i truppen – samtidigt som det finns en talangfull grupp juniorer som knackar på dörren och som kommer göra allt de kan för att få speltid i SHL.