Att summera Luleå Hockeys försäsong är lite som att försöka lägga ett pussel med ett par bitar borta, man får sitta och klia sig en hel del i huvudet innan man kan bygga ihop något runt tomrummen. Det finns ett par utropstecken som har levererat under försäsongen, men i gengäld så finns det också lika många frågetecken.

Läs mer: Spelarnas betyg efter försäsongen.

Plusbetyg

Artikelbild

| Joel Lassinantti i kassen.

Powerplay: På några punkter har Luleå visat upp riktiga kvalitéer under försäsongen och inte minst i Powerplay. En stor del av produktionen framåt har kommit i spel med en man mer och stundtals har pucken gått som på ett snöre. Laget har också varit framgångsrika med att skapa situationer som gett dem möjligheter att få mycket tid med en man mer på isen.

Skapa chanser: Det råder inget tvivel om att Luleå hade sina bekymmer med att få pucken i nät, men att det har handlat om brist på möjligheter är långt ifrån sant. Laget har skapat chans på chans under försäsongen, men det har saknats det sista lilla för att pucken ska in i mål. Mot Björklöven nu senast lossnade det ordentligt.

Stjärnglans: Några spelare har levererat riktigt bra under försäsongen. Isak Lundeström, som har gått som tåget. Både i Luleåtröjan och i Anaheim. Patrick Cehlin, som stundtals verkade vara den enda som gjorde något vettigt på isen och Jack Connolly, som verkar vara precis det nyförvärv som man hoppats på.

Minusbetyg

Spelvändningar: Luleå har på pappret ett lag som ska kunna utgöra ett ordentligt hot och inte minst offensivt, men då ska man ju kunna ta sig in med pucken i anfallszonen också. Gång på gång under försäsongen fick vi se missförstånd mellan passande spelare och mottagare, närmast dråpliga pucktapp och några helt oförklarliga misstag. Här måste man vara bättre i SHL för att inte straffas hårt.

Målvaktsspelet: Det tar emot att säga, men Luleå Hockeys alltid så stabila Joel Lassinantti har inte nått upp i nivå under försäsongen. Givetvis har han inte allt ansvar för att se till att pucken ligger på rätt sida av mållinjen, men han har presterat en bra bit under sin förmåga.

Målskyttet: Under försäsongen så var det just målskyttet som lyste med sin frånvaro, främst under de första matcherna. Nu lossnade det ordentligt mot Björklöven och förhoppningsvis är det en trend som kan fortsätta. För det var närmast outhärdligt att se Luleås oförmåga att hitta nät under försäsongens inledning.