Det blev en rejäl islosssning för Ronja Savolainen i den senaste matchen då hon gjorde ett hattrick på två perioder.

– Det är klart man hoppas att det fortsätter gå in puckar även om det inte är min starkaste sida att göra mål, säger Savolainen om målen och påpekar sedan.

– Sen har vi pratat ganska mycket om att jag borde skjuta oftare också och det blev ju bra.

I sin första säsong för två år sedan gjorde finskan 11 mål och bidrog totalt med 25 poäng. Ett poänggörande som är sekundärt menar hon rent spelmässigt, men erkänner samtidigt att det påverkar.

– Jag känner väl att om man inte sätter dit målchanserna så blir man frustrerad. Sen nu när det släppte så får man mer självförtroende och tänker att det är väl bara att skjuta. Den går ju in. Sen vet jag också att jag har gjort en del poäng tidigare säsonger och att det är en styrka jag har i mitt spel.

Känner du att du ska ta ett större poängansvar när ni saknar både Fällman (skadad) och framförallt Hiirikoski (avstängd) på backsidan?

– Kanske lite ändå när man känner att våra bästa spelare är borta. Då känner jag lite att man ska kliva fram och visa att jag kan ta den platsen. Så man hoppas att jag kan ta med mig det där med skotten som man hade mot Göteborg, säger Savolainen.

Fortsatt frånvaro finns det även för Luleå/MSSK nu till helgens båda möten mot Leksand. Jenni Hiirikoski missar första matchen på grund av avstängning medan Johanna Fällman och Zsofia Jokai-Szilagyi ej är tillgängliga för spel då de är skadade. Samtidigt är även Nathalie Ferno ett frågetecken efter att ha fått en puck på foten i Göteborgsmatchen.

– Det är lite surt men då är det bara att laget nu får kliva fram och visa att de inte saknas. Vi ska vara lika starka oavsett vilka som är borta.

Dålig timeing minst sagt då det vankas dubbelmöte mot Leksands IF – de enda motståndarna som norrbottningarna förlorat mot under ordinarie speltid. Dubbelmötet på hemmaplan förlorade man överraskande med 1–2 och 1–4.

Vad tänker du om Leksand?

– Vi har pratat om att det inte gått så bra för dem den senaste tiden men vi vet det att de kommer att få en boost när de ska möta oss. Vi kanske inte spelade vår bästa hockey senast men det ska vi göra nu. Vi ska ta tag i matchen från början.

Är det en stor revanschlust?

– Det är klart. Det var två förluster som inte var så kul efter New York så nu är det bara visa att de inte kommer vinna något mer.

Svider förlusterna fortfarande?

Ja, de gör det kan man väl säga. Det var tråkigt samtidigt kommer även förluster, det går inte att komma undan.