Luleå Hockey har inte vunnit efter full tid i Gävle sedan den 6 oktober 2011. Och den trenden lever vidare efter lördagens match.

Brynäs har varit en mardrömsmotståndare för Luleå de senaste åren denna kväll började inte bra för Thomas "Bulan" Berglunds lag.

Brynäs tog ledningen efter elva minuter genom Joel Kellman. Hemmalaget förde spelet och vann skotten med 12–4 i den första perioden.

Luleå kom ut starkare i den andra perioden och backen Oscar Engsund kvitterade, men Kellman höll sig framme igen och gjorde 2–1 i powerplay.

Då klev en annan Luleåback fram.

Nämligen Erik Gustafsson.

Luleå fick chansen i powerplay och lagkaptenen gjorde sitt första mål i Luleåtröjan när han överlistade Tomi Karhunen med ett skott från backposition.

Luleå vände på tillställningen då Robin Kovacs fick en perfekt passning av Johan Forsberg i slottet och satte 2–3 med 24 sekunder kvar av den andra perioden.

– Vi gjorde ingen bra första period, slarvade med passningar, men lika dålig som den var lika bra var den andra perioden. Då dominerade vi, säger Thomas "Bulan" Berglund till Cmore.

Med fyra och en halv minut kvar av matchen kvitterade Brynäs till 3–3. Ryan Gunderson avslutade ett hårt slagskott som tog på Johan Harju och ställde Joel Lassinantti i målet.

Efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar. Jack Connolly och Niklas Olausson satte sina försök samtidigt som Joel Lassinantti spikade igen vilket resulterade i att Luleå fick med sig två poäng och leder serien igen.

– Andra perioden bäddar för att vi tar två poäng i dag, säger Niklas Olausson till Cmore och berättar om sitt straffmål:

– Det var skönt att se den gå in.