Johan Gustafsson var en stor anledning till att Frölunda gick vinnande ur torsdagskvällens match mot Luleå Hockey. Målvakten räddade 36 skott och stod emot när hemmalaget pressade i slutet.

Han var även inblandad i en het uppgörelse med Johan Harju som han var lagkamrat med under sin tid i Luleå.

Spelarna rök ihop i den första perioden efter en retur från Gustafsson som Harju slog på. Helt plötsligt ställde sig Gustafsson upp och började slå mot Harjus ansikte.

– Jag såg att pucken låg lös, men han tyckte jag tryckte på ömma delar med min klubba. Då brann han till. Jag var inte beredd på det, jag sökte bara efter pucken och han bara kom upp. Man vill inte ha målvaktsstöten i ansiktet för den är ganska hård, säger Harju.

– Jag tyckte han var på för mycket. Jag känner "Hajen" och han mig. Det är inga hard feelings. Han slog en gång för mycket och då måste man reagera, säger Gustafsson.

Du var nära att golva honom.

– Nja. Han är stark den grabben och tål mer än så.

Gustafsson stod för en riktigt läcker räddning när Luleå låg på för en kvittering. Emil Larsson väntade ut Frölundamålvakten och skulle skjuta in pucken. Men Gustafsson fick upp skridskon och räddade i sista sekund.

– Det är inte ofta man får till en sån räddning. Jag är ur position, men skridskon flyger upp.

Är den en av dina snyggare i karriären?

– Ja, det är inte ofta man gör en sån. Den är snygg.

Vilket betyg ger du den från 1-10?

– Den är uppe på 9,5.

Johan Harju, som bildade en bra kedja med Einar Emanuelsson och Johan Forsberg, var besviken efteråt.

– Vi hade många bra och heta lägen. Det är surt, vi förtjänar någon poäng, säger han.