Luleåstjärnorna aktuella för Tre kronor

Erik Gustafsson är rejält självkritisk efter förlusten i Örebro. Och han suckar tungt när han får höra att Tre Kronors backcoach var på plats för att spana in honom.

Tre kronor håller koll på Luleå Hockeys Erik Gustafsson.

Tre kronor håller koll på Luleå Hockeys Erik Gustafsson.

Foto: Pavel Koubek / TT

Ishockey2019-09-17 22:52

Förra säsongen nobbades Erik Gustafsson i Tre Kronor trots stundtals briljant spel i SHL. Men när den nya säsongen drog igång fanns Tre Kronors backansvarige Marcus Ragnarsson på plats i Örebro för att framförallt ta en titt på Luleås backstjärna Erik Gustafsson. Även Oscar Engsund och Nils Lundkvist spanades in i bortalaget, enligt Ragnarsson som dock betonade att Lundkvist inte är aktuell för Tre Kronor än utan får koncentrera sig på JVM först.

Men det var Erik Gustafsson som väckte mest intresse från landslagshåll.

— Kul att höra, men jag tror inte jag får höra något från dem efter den här matchen. Jag tror inte att jag stärkte mina aktier, säger Erik Gustafsson efter matchen.

Luleå spelade bara med sex backar och nummer 29 fick slita hårt där ute, totalt blev det nästan 28 minuters istid.

— Jag är väl inte riktigt i form så här tidigt på säsongen. Jag var ju sjuk och har bara spelat två matcher i CHL. Det har inte varit den uppladdningen man velat ha.

Men det finns mer att ta av?

— Ja, verkligen. Jag är framförallt besviken med min egen insats. Men jag tycker inte vi gör en bra match om man jämför med matchen mot Växjö. Man vill ju bli bättre, så det är det som gnager lite grann.

Örebro kom ut väldigt hårt i starten av matchen och hade ett enormt tryck inledningsvis.

— De avslutade förra säsongen väldigt starkt och slog ett bra lag (Färjestad) borta i premiären. Vi visste att de forecheckar hårt och kommer ut hårt. Det är en svår bortamatch.

För Luleå gäller det att ladda om inför torsdagens hemmamatch mot HV71. Det är ett ganska så intensivt schema så här i säsongsstarten med fyra matcher inom loppet av åtta dagar.

— Skönt efter en sån här match för mig i alla fall. Bara att glömma den här matchen och fokusera på nästa. Det är roligare att spela match än att träna, säger Erik Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!