Luleåtränaren: "Missnöjda med starten"

Luleå Hockey kom inte alls upp i nivå och föll tungt i lördagens bortamatch i Malmö. Skåningarna vann mycket rättvist med 4–1 efter en blek insats från norrbottningarna.

Luleå Hockeys tränare Thomas ""Bulan" Berglund.

Luleå Hockeys tränare Thomas ""Bulan" Berglund.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2019-09-21 21:18

Malmö Redhawks stod inför hemmamatchen mot Luleå på noll poäng på två spelade matcher. Kanske var det den extra poänghungern som fällde avgörandet i segern med 4–1 för man var helt överlägsna och vann rättvist. 

Luleå gjorde sin klart sämsta match för säsongen och framförallt matchstarten blev avgörande. För Malmö var hungrigare, rappare och snabbare än Luleå som kom till spel utan viktiga Niklas Olausson.

Under tränaren Peter Andersson har Malmö utvecklat ett mycket bra spel i numerärt överläge och trots noll poäng på två matcher ledde man powerplay-ligan i hela SHL med en målprocent på ofattbara 60 procent innan matchen.

Så när Luleå fick sin första utvisning i matchen, efter att Petter Emanuelsson åkt in i hemmamålvakten Oscar Alsenfelt, var det ingen större överraskning att det blev 1–0 till rödhökarna. Johan Olofsson serverade en riktig macka till LHF-bekantingen Konstantin Komarek som enkelt kunde lägga pucken i öppet nät. 

Då hade halva den första perioden spelats och det var definitivt Luleås sämsta period så här långt in serien. Malmö vann skotten efter tjugo minuter med 11–3 utan att riktigt imponera. Luleå kändes trötta och vilsna ute på isen och det kändes som att historien upprepade sig från förra säsongens bottennapp då man föll med 4–0 mot just Malmö i Skåne.

LHF-tränaren Thomas ”Bulan” Berglund är inne på samma spår.

— Vi kom ut jävligt slakt till matchen. Det var inget bra, framförallt starten är vi väldigt missnöjda med, säger han.

För även om Luleå ryckte upp sig en del i mittperioden stod det 3–0 till Malmö efter 40 minuter. Luleå hade två numerära överlägen i underläge 2–0 och där och då kändes det som man var på gång igen, men effektiviteten lös med sin frånvaro.

— Ja, vi kom tillbaka i den andra perioden och hade en bra sekvens och bra lägen att få in 1–2. Men då fick Malmö istället 3–0 och där dog matchen för våran del tyvärr.

Till slut blev det 4–1 till Malmö.

— Vi hade en liknande match i fjol när vi förlorade med 4–0 här och var fruktansvärt besvikna. Det här är en liknande match som vi får dra lärdom av. Malmö visade att de var hungrigare än oss. Vi brukar alltid kunna bjuda upp till dans men idag gjorde vi inte det, säger en besviken LHF-tränare efter överkörningen i Malmö.

Matchfakta

IF Malmö Redhawks - Luleå HF 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)

Mål LHF: Noel Gunler (58.58).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!