Vid senaste matchen saknades lagkaptenen Niklas Olausson och då klev den tidigare långtidsskadade amerikanen in på hans plats. Nu är Olausson tillbaka och ser ut att ta platsen i förstakedjan igen.

– Vi får se det blir kanske så, säger Hishon.

I Luleås senaste match så ersatte Hishon Olausson i den första kedjan och det slutade med att han gjorde sitt första mål på drygt fem månader.

Artikelbild

| Tillbaka. Isac Lundeström klev av senast, men han är tillbaka för första åttondelsmatchen mot Brynäs.

– Jag vet inte ens om jag rörde pucken, men statistikerna bokförde mig för målet så den måste väl ha tagit någonstans på mig, skrattar Hishon.

Är det viktigt för dig att det står att du gjorde målet?

– Absolut, jag har inte kunnat bidra speciellt mycket den här säsongen så givetvis är det skönt att få göra ett mål. Säsongen har varit en besvikelse sett ur den synvinkeln – så det känns riktigt bra att kunna hjälpa laget offensivt.

Hishon som värvades till Luleå Hockey som en stjärnforward har bara spelat 22 matcher den här säsongen då han har dragits med ganska stora skadeproblem.

– Det känns som om att jag är i riktigt bra form. "Peppe" (Petter Pettersson, fystränare) har gjort ett riktigt bra jobb med mig. Även om det är svårt att hitta formen om du inte spelar så kändes det riktigt bra senast.

Hur har du gjort för att vara i form till slutspelet?

– Det som är svårt med att ha varit borta så länge är att du inte riktigt har rytmen. Det är också svårt att vara extraforward då man får sitta så länge utan att spela under matchen för att helt plötsligt vara på väg ut på isen. Det handlar om att vara mentalt förberedd.

Är du extraforward i kväll?

– Jag tror att jag blir extraforward till att börja med sedan får vi se vad som händer, säger Hishon.

Tränare Thomas "Bulan" Berglund var nöjd med vad han fick se i Ängelholm då Luleå vann med 5–3 mot Rögle.

– Han visade att han är redo och vill vara med och spela. Det känns bra för vi behöver mycket folk under slutspelet.

I övrigt så är det helt skadefritt Luleå som ställer upp för den första åttondelsfinalen. Även jättetalangen Isac Lundeström som klev av senast finns med.

– Inga skador – alla finns tillgängliga, säger Berglund kort.

Känns det skönt att ni igång på allvar nu?

– Så kan man säga även om det har varit allvar hela säsongen så är det nu det gäller och givetvis är det skönt.