Måltorkan över: "Nu blir det ketchupeffekt"

Det dröjde till den 16:e tävlingsmatchen innan nyförvärvet Isac Brännström fick sätta dit sitt första mål för säsongen. "Nu blir det ketchupeffekt", säger Brännström.

Luleå Hockey jublar efter att gruppsegern i CHL har säkrats.

Luleå Hockey jublar efter att gruppsegern i CHL har säkrats.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Ishockey2019-10-15 21:14

Under försäsongsmatcherna inför säsongen visade nyförvärvet från HV71, Isac Brännström,  upp ett spel där han var en av Luleå Hockeys bästa poänggörare. Han bjöd på både mål och assist och såg ut att gå mot en kanonsäsong när väl SHL och CHL skulle dra igång.

Men så blev det inte.

– Jag tycker att jag började ganska bra och hade några bra lägen i de första matcherna. Hade jag fått in något mål där så kanske det hade rullat på, säger Brännström.

Nu dröjde det alltså till den 16:e tävlingsmatchen, SHL och CHL inräknat, innan han fick sätta dit din sin första puck. Målet kom i den andra perioden i CHL-matchen mot Belfast. Backen Nils Lundkvist tog sig fram på högerkanten och serverade Brännström som kunde styra in pucken från nära håll.

Målet betydde 2–0-ledning.

–  Det var en jättefin passning av "Nisse" och det var egentligen bara att styra in den. Men det målet betydde ändå mycket för mig personligen, säger Brännström.

Brännström värvades inte till Luleå för att vara någon slags poängkung. Men den lyckade försäsongen, poängmässigt för Brännström, skapade lite hjärnspöken för honom.

– Jag hade inte räknat med att det skulle gå så bra poängmässigt på försäsongen och efter det ställde jag för höga krav på mig själv. Det hårda jobbet föll bort lite och jag åkte och väntade att lägena skulle komma till mig, förklarar han.

Han fortsätter:

– Det har varit en tuff start för mig men i grunden så är jag ju inte en spelare som ska göra en massa poäng. Men förhoppningsvis lossnar det nu och jag kan fortsätta med att göra mål även i SHL, säger Isac Brännström.

Skönt att ha det första målet bortgjort nu?

Ja, det är klart att jag har tänkt på det, det ska jag inte sticka under stolen med. Men jag tycker att jag har fått tillbaka det hårda jobbet nu och det bygger jag hela mitt spel på. Jag är ju ingen poängspruta nu men jag hoppas på att göra mycket poäng i framtiden, säger Isac Brännström.

Luleå vann matchen med mot Belfast med klara 4–0 och säkrade gruppsegern i CHL-spelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!