Den 29-årige målvakten Anders Nilsson befinner sig just nu i hemstaden Luleå efter avslutad NHL-säsong.

Det gångna året inleddes med Vancouver Canucks, men 2 januari byttes han bort till Ottawa Senators.

Trejden blev väldigt uppmärksammad eftersom att lagen skulle mötas samma dag.

– Det som kändes konstigast var kanske att gå ut på uppvärmningen i Vancouverbenskydd och -hjälm, fast ha Ottawatröja på sig, och se alla före detta lagkamrater på andra sidan isen som man ätit lunch med sex timmar tidigare, säger Anders Nilsson i en intervju med P4 Norrbotten.

Det blev 24 matcher i Ottawa och räddningsprocenten 91,4, samt 2,90 insläppta mål per match. Laget var sämst i NHL med endast 64 inspelade poäng på 82 matcher och missade slutspel.

För en vecka sedan stod det klart att man förlängt kontraktet med Nilsson ytterligare två säsonger, vilket innebär att Luleåkillen kommer ha spelat i Nordamerika i nio år om avtalet fullföljs. Dessutom har han en säsong i KHL med Ak Bars Kazan på meritlistan.

Tankarna på att någon gång återvända till moderklubben Luleå Hockey, där han spelade SHL-hockey mellan 2008-2011, finns dock där.

– Ja, absolut. Sen ska väl först och främst Luleå Hockey vilja ha mig och jag ska platsa om jag ska komma hit och spela. Men det är klart att tankar finns eftersom vi har barn som går dagis här hemma i Luleå. Vi har även hus här och Luleå är alltid hemma för oss. Det hade varit jättekul att komma hem och spela en dag, men då ska intresset vara ömsesidigt, säger Nilsson.