Sedan Petter Lasu Nilsson tog över som huvudtränare för Luleå Hockey har laget tagit sju av tolv poäng och på tisdagen var laget 51 sekunder ifrån att slå Växjö på bortaplan. Det blev till sist förlust i förlängningen, men Luleå Hockey gjorde en ny bra match.

– Det är alltid väldigt trist att förlora och speciellt att tappa det på slutet. Jag tycker vi var värda mer än en poäng i dag. Det är små marginaler och Växjö är ett bra lag. Som helhet var det en bra hockeymatch, säger fjärdecentern Christopher Mastomäki.

När ett lag byter tränare brukar det ofta få en snabb effekt i form av segrar. Luleå Hockey har lyft sig spelmässigt i de fyra senaste matcherna och ser ut som ett annat lag nu.

– Kommer det in annan röst, eller inte annan eftersom han har varit hos oss hela säsongen. Men en röst försvinner och då förstår man lite allvaret. Att man måste kriga för att det ska hända något. Absolut har det givit en effekt på så sätt. Sen tycker jag vi som lag har kommit ihop och verkligen spelat bra.

Det känns som ni vågar mer i anfallsspelet nu?

– Det handlar väl mer om att vi har sagt till varandra att nu måste vi släppa loss och verkligen köra. Det finns inget att fundera över. Jag håller med. Vi tar mer initiativ, vi vågar mer i anfallszon och jag tycker vi skapar mer lägen på så sätt.

Mastomäki gjorde själv en ny bra match. Han arbetade hårt, tog kloka beslut och hade en fin dubbelchans i första perioden.

– Glädjande att höra. Jag tycker också att det känns mycket bättre på slutet. Precis som jag var inne på tidigare har jag släppt loss och inte funderat så mycket på vad som händer. Utan mer ta det match för match och bara köra.

Finns det något Lasu Nilsson har gjort annorlunda taktiskt?

– Det har varit lite smådetaljer som vi har ändrat på. Det har kanske också gett en boost där ute, att göra något annorlunda. Sen tycker jag i det stora hela att vi släpper loss och kör. Det hoppas jag att folk på plats och där hemma ser.

Luleåforwarden Anton Hedman blev utbuad under slutet av matchen. Anledning var att han tryckte Växjöbacken Calle Rosén in i kortsargen med drygt tolv minuter kvar. Rosén vände inåt innan han träffades av Hedman och dundrade in i sargen. Växjöbacken spelade inte mer i matchen.

– Jag pratade med domarna också. Han vänder bort in i sargen när jag kommer. Det är supernaivt och det är inte ens en tackling. Det är han som sätter sig i situationen. Det måste han ta ansvar för, säger Anton Hedman och fortsätter:

– Jag vet inte vad som hände med honom. Det är tråkigt, men jag hoppas det är okej med honom.