Den 27 maj avslöjade Expressens bloggare och hockeyexpert MrMadhawk att Luleå Hockey förhört sig om Andreas Thuressons tjänster.

– Det går alltid rykten, sa Andreas Thuresson till MrMadhawk då.

Den 30-årige forwarden Andreas Thuresson har 25 NHL-matcher ned Nashville Predators på meritlistan. Han har också spelat KHL-hockey med Sibir Novosibirsk och Severstal Cherepovets.

Artikelbild

| Andreas Thuresson.

I SHL har han representerat Malmö och Brynäs.

Just nu är han klubblös – och i en intervju med Sporten är den förre VM-spelaren öppen med Luleås intresse.

– Jag har väl varit ganska öppen med att jag har haft som mål att vara kvar utomlands, men än så länge har vi ingen brådska. Jag har precis kommit tillbaka till Sverige. Jag har haft lite snack med bland annat Luleå. Men även fler klubbar i Sverige är intresserade. Sen har det varit lite snack med andra klubbar utomlands med. Vi har inte kommit mycket längre än så, säger Thuresson och fortsätter:

– Det har inte kommit mycket längre än så. När agenterna kommer till mig och säger vad vi har fått för erbjudanden får jag ta ställning till det då och så får man se vad man kommer fram till.

Vill du fortfarande helst spela utomlands?

– Det var målsättningen från början. Egentligen är det kvar lite där. Men sen vet jag inte riktigt hur det ligger till. Det har funnits intresse ett längre tag, men jag har inte fått nåt bud än så länge. Jag vet inte hur länge man kan vänta heller. Vi får se hur saker och ting går. Jag känner ändå att jag inte har någon brådska, jag brukar alltid köra sommarträningen på egen hand. Jag känner att jag kommer vara väl förberedd när jag har hittat en klubb och det är dags att samlas.

Vad säger du om Luleås intresse?

– Det känns som att det är en klubb som har lite mer på gång här nu. De har värvat rätt bra med. Jag tror att det är en klubb som kan ta steg. Jag vill gärna försöka vara med och vinna någonting. De börjar närma sig att ta sig vidare i den där slutspelsjakten och kunna vara med och kriga om en guldmedalj. Det känns som att de har något på gång och då är det alltid intressant.

Har de gett dig ett kontraktsförslag?

– Just nu vet jag inte om de har lagt något förslag. Vi har haft ett snack. De är intresserade och jag är lite intresserad. Just nu är vi där. Vi har hållit lite kontakt och snack. Men Luleå är inte det enda lag som hört av sig och snackat.

Andreas Thuresson gjorde fyra poäng på 29 KHL-matcher med Kunlun Red Star förra säsongen. Han fick sedan avsluta säsongen i Schweiz och SCL Tigers.

– Det är skönt att man har lite intresse från olika håll nu. Man får en bekräftelse trots att man hade en dålig säsong jämfört med tidigare. Det är skönt att man har lite intresse på sig.