Båda två kommer att vara med på det träningsläger landslaget har på Bosön i slutet av denna vecka och början av nästa.

Men landskampen mot det syd- och nordkoreanska OS-laget kan alltså ha varit deras sista.

– Att dra på sig landslagströjan är det mest ärofyllda som finns. Men det har inte känts lika tillfredsställande de senaste åren. Man är också borta rätt många dagar varje år. Under mina tio år i landslaget har vi inte heller tagit några medaljer, säger Emma Nordin.

Hon kommer att lämna besked efter träningslägret.

– Vi får se hur det känns då. Jag kanske får suget tillbaka. Jag och Ylva har ju haft en bra dialog. Jag gillar henne. Hon är sympatisk och förstående. Och det vore trist att avsluta landslagskarriären med en sjundeplats, säger hon.

Nya klubbkamraten Sara Grahn tvekar av flera skäl.

– Det kan säkert bli bra med Ylva som förbundskapten, och jag känner att jag vill ge henne en chans, säger hon och tillägger:

– Vem vet, det kanske känns roligt med landslaget igen efter lägret. Men just nu vet jag faktiskt inte riktigt. Jag har varit med i landslaget rätt många år. Tretton tror jag att det är. Och det är ganska påfrestande att vara borta så mycket som vi är. Nu har det bidrag vi tidigare haft dessutom dragits in, så varje gång man åker i väg med landslaget förlorar man en eller två veckors lön.

Nytillträdda förbundskaptenen Ylva Martinsen klandrar dem inte.

Samtidigt hoppas hon att träningslägret på Bosön ska få dem att vilja fortsätta i landslaget.

– Vi har redan tappat ett par spelare. Och jag är verkligen glad att de ger det en chans. För de behövs. Vi har ju inte så många spelare att välja mellan, säger Ylva Martinsen.

Men hon vill inte sätta någon press på dem.

– Jag kräver inte att de ska spela i fyra år till för att de ska få vara med. Jag själv har ju bara ett tvåårskontrakt. Emma och Sara behöver inte lova mig någonting. Men nu får de en ny förbundskapten. Och med det ett nytt arbetssätt och en ny spelidé. Jag hoppas att det ska tilltala dem, säger hon.