Tidigare Luleåspelarna lägger av

Flera spelare från Piteå väljer att sluta i Skellefteå AIK:s damlag i ishockey. Däribland Jessica Wellborg. "Jag kommer alltid att sakna det", säger hon.

Jessica Wellborg lägger skridskorna på hyllan.

Jessica Wellborg lägger skridskorna på hyllan.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Ishockey2019-09-16 13:07

Få spelare besitter samma rutin som Jessica Wellborg. Visserligen fyller hon 30 först om en vecka, men redan i unga tonår debuterade hon på A-lagsnivå med Munksund-Skuthamn.

Bästa hockeyminnet är såklart SM-guldet med Luleå/MSSK 2016. En annan höjdpunkt var när hon fick åka på läger med juniorlandslaget till Ryssland.

– Det var första året som J18-landslaget startade. Vi 89:or var äldst och först ut, därför var det första och sista gången jag fick vara med. Sedan blev jag för gammal, förklarar Wellborg.

Något framträdande i A-landslaget blev det dock aldrig tal om, även om hon i sitt esse nog inte var så långt ifrån en plats i Damkronornas backbesättning.

– Jag var kanske inte tillräckligt bra men jag hade aldrig som mål att ta mig dit heller. Då skulle jag varit tvungen att dubblera träningen och lägga mer energi på det istället för på skolan. Det var inget jag prioriterade, men det gjorde inget för jag trivdes jättebra i klubblaget.

De senaste två säsongerna har Jessica Wellborg tillbringat med Skellefteå AIK i Damettan, men någon fortsättning blir det alltså inte i vinter. Tankarna på att sluta kom redan förra säsongen.

– Det kändes som att det skulle bli sista året. Jag hade lite problem med skador och fick ont av att spela, så jag hade egentligen inget större val, berättar hon.

Fler Skellefteåspelare från Piteå väljer att lägga skridskorna på hyllan. Förutom Wellborg slutar även Linda Holmkvist och My Jonsson. Även Emelie Jönsson, Henriette Sletbak och Josefine Åström – som alla har ett förflutet i MSSK och är bosatta i Piteå – tackar för sig.

Tunga tapp för Skellefteå AIK, alltså.

– Men de har värvat lite utländska spelare och några som spelat i SDHL tidigare. De verkar ha fått in bra spelare, så jag tror inte de gör någon större förlust på oss i alla fall, säger Jessica Wellborg.

Skellefteå spelar premiär hemma mot Luleås andralag den 9 oktober. Och visst kryper det lite i benen när den nya hockeysäsongen dragit igång.

– Jag kommer alltid att sakna det, men det känns ändå helt okej. Jag jobbar mycket och så har jakten dragit igång, förklarar Jessica Wellborg.

– Vi jagar både älg och fågel. Dessutom har jag skaffat mig en hundvalp, så det är fullt upp ändå. Det känns ändå bra att sluta med hockeyn nu.

Wellborg ntoerades för 182 SDHL-matcher, 10 mål och 24 assist under sin karriär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!