"Vet inte om jag ska skratta eller gråta"

Emil Sylvegård var knappa två minuter från att bli matchhjälte för Malmö. Men hastigt och lustigt kunde Luleå vända och vinna med matchavgörandet med ynka sju sekunder kvar av matchen.

Emil Sylvegård hamnade i luven på Luleås Erik Gustafsson efter slutsignalen.

Emil Sylvegård hamnade i luven på Luleås Erik Gustafsson efter slutsignalen.

Foto: Pär Bäckström / pbfoto.se

Ishockey2020-02-18 22:59

Emil Sylvegård spelade med Luleå Hockey under två säsonger, den senaste 2016. Nu var han ytterst nära att bli matchhjälte för skåningarna då han gjorde gästernas 2–3-mål i slutet på den andra perioden.

– Jag blev fri framför målet och lyckas styra in den. Jag har en förmåga att kunna göra mål på Lassinantti och det är ju roligt, han är ju en gammal kompis till mig, säger Sylvegård.

En ledning som gästerna höll tills knappa två minuter återstod av matchen. Men när matchen var slut lyste 4–3 på jumbotronen till fördel för hemmalaget.

Hyfsade kontraster?

– Det är en riktigt konstig match. Man vet inte om man ska skratta eller gråta, det är konstiga saker som händer på isen och det är konstiga beslut som tas, men jag väljer att inte diskutera besluten, säger Emil Sylvegård.

Sylvegård fortsätter:

–  Jag tycker det är tråkigt eftersom vi gör en bra match. Vi skapar och sliter ganska bra så det är klart att det är surt just nu, säger Sylvegård.

Sylvegård fick se Luleås Erik Gustafsson panga in matchavgörandet med sju sekunder kvar matchen.

– Det var surt, vi gör en bra match och krigar på. Sen får de fem mot tre och avgör med sju sekunder kvar, det är klart att det är piss, säger Sylvegård.

Efter slutsignalen hamnade Sylvegård i ett gruff med just Erik Gustafsson.

Vad hände?

– han slår till en av våra spelare och det är min roll att stå upp när liknande saker händer. Det blev lite bråk men det var inget som eskalerade så det var ganska lugnt, säger Emil Sylvegård.

Erik Gustafsson ger sin syn på gruffet efter slutsignalen:

– Det sades inte så mycket. Det är sådant som hör till och jag tycker bara det är roligt när det hettar upp. Känslor är alltid bra tycker jag, säger Erik Gustafsson.

Emil Sylvegård hamnade i luven på Luleås Erik Gustafsson efter slutsignalen.
Emil Sylvegård hamnade i luven på Luleås Erik Gustafsson efter slutsignalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!