Samtidigt som Luleå Hockey drog igång säsongen 2017/18 under måndagen presenterades två nyförvärv: Forwardsduon Emil Larsson, 23, och Patrick Cehlin, 25, från Almtuna respektive Rögle.

Därmed börjar också truppen att bli färdigbyggd – åtminstone för stunden.

Nu är det bara en roll som saknas.

– Vi känner att vi hade velat stärka upp vår centersida, så vi tittar och söker lite grann efter det – i första hand. Så är det absolut, säger general managern Stefan "Skuggan" Nilsson.

Är det en ledande och bärande center ni vill ha?

– Ja, det är det. Vi vill stärka upp vår offensiva kvalité. Det är en roll som första- eller andracenter. Det är det vi söker nu. Sen kommer vi inte att rusa in i något, utan vi vill landa i rätt gubbe. När det blir får tiden utvisa.

Jag såg att Patrik Zackrisson är ute på marknaden.

– Det finns en del namn ute på marknaden, men de kommer jag inte att kommentera.

Backsidan, är ni nöjd där?

– Just nu har vi tio gubbar på kontrakt, så just nu har vi ingen tanke där. Vi har tio gubbar som vi vill jobba med.

Jag kan tänka mig att man känner en viss osäkerhet kring (Christian) Jaros.

– Lite så. Det är en situation som vi just nu kanske inte har i egna händer, utan blir det så att Jaros skulle lyckas skriva ett kontrakt (Ottawa Senators har NHL-rättigheterna) och blir kvar där så lyckönskar vi honom, och så får vi hantera den situationen då. Men till dess har vi Jaros här och då är det det vi jobbar efter.

Ni får ta det...

– I det här läget har vi inte utrymme att sajna upp spelare ifall någon skulle dra, utan det får bli vid den tidpunkten. Jag är inte orolig heller, vid den tidpunkten så är det lite rörelse på spelare också. Framförallt på nordamerikaner som inte får avtal och så vidare.

När det gäller Christopher Mastomäkis framtid så är läget oförändrat.

– Vi har inte gett något definitivt besked åt honom, utan det är som samma läge. Vi har också varit tydliga med "Masto" att vi i det här läget söker en annan typ av center, så egentligen är det samma situation för honom, säger "Skuggan" och fortsätter:

– Vi har inte stängt dörren helt men vi har ändå kommuncierat att det är en annan roll vi söker och den rollen kan vi inte erbjuda honom just nu.

Christopher Mastomäkis agent Jacob Hedin.

– Vi jobbar på ett flertal alternativ för Christopher där Luleå fortfarande är ett av dem. Det är ett viktigt beslut för honom ur ett sportsligt perspektiv och vi har ingen brådska, säger Hedin.