Lördagen den 14 juni körs den fjärde SM-deltävlingen på Kalix motorstadion. Då kan Marcus Grönholm finnas på startlinjen, om alla pusselbitar faller på plats.
- Vi hoppas han kan komma loss. Det skulle verkligen vara en höjdare att få hit honom. Marcus skulle säkert locka hit ett par tusen finländare, säger Fredrik Tiger.
Egentligen behöver Marcus Grönholm ingen större presentation. Han är en av rallyvärldens stora genom tiderna och mycket populär i sitt hemland.
- Han slutade med rally förra året, men har sagt att han gärna vill prova på rallycross. Det skulle vara häftigt om hans debut sker i Kalix, säger Fredrik Tiger som har stora förhoppningar om att det ska bli så.
- Marcus har en del åtaganden på sidan om, men det borde gå att lösa.
På hemsidan skriver Marcus Grönholm att han vill testa någon annan form av rallysport, bland annat då rallycross. Däremot är inte programmet fastställt. I Kalix motorklubb hoppas man så klart att Grönholm ska köra i Kalix, för de vet vilket dragplåster han skulle bli. Det är ju trots allt bara 40 kilometer till finska gränsen från Kalix Motorstadion.
Själv lyckades Fredrik Tiger bra i premiären på Ring Knutstorp under helgen. Han körde in som tvåa, knappt slagen av Jimmy Holmqvist, Gestrike RT.
Hyfsad start men i fel spår
- En premiär med mersmak, säger Fredrik Tiger, som var en av 28 förare på plats.
Fredrik Tiger började med andra bästa tid i första omgången. Och i andra omgången slog han till med dagens snabbaste tid. Därmed var han klar för A-finalen och det var tur. Tredje omgången körde han inte.
- Märkte att stötdämparen pajade och vände direkt innan start för att kunna åtgärda felet innan finalen, säger Fredrik Tiger som fick starta i första ledet tillsammans med Jimmy Holmqvist.
- Fick en hyfsad start, men hamnade i ytterspår och bromsade in bakom Jimmy. Urban Bergström hakade på Jimmy men jag jagade ikapp dem.
På andra varvet gick Jimmy Holmqvist in i alternativet
Vill toppa inför Kalixtävlingen
- Försökte direkt dra på för att få en lucka, men Urban Bergström var i vägen, men när han valde alternativet på tredje varvet så tog jag ledningen och byggde upp en bra lucka, berättar Fredrik Tiger.
Men tyvärr räckte det inte hela vägen. Tiger väntade till femte och sista varvet innan han valde alternativet.
- Gjorde en liten miss i hårnålen och Jimmy smet förbi med en huvlängd, säger Fredrik Tiger.
Förra säsongens premiär slutade med en sjunde plats, så det här lovar gott inför fortsättningen.
- Nu vill man ligga i topp inför Kalix, säger Fredrik Tiger och ser fram mot en eventuell duell med Markus Grönholm.
Men först ska Fredrik köra i Arvika till helgen och därefter i Piteå.