Juniorerna som deltager i Mariedals Cup som i år avgörs för 31a gången är födda 1989 och yngre. Och som så många gånger förr lär det bli en riktig folkfest. Ifjol lockade turneringen som spelas dygnet runt närmare 24.000 åskådare.
- Turneringen spelas i fem olika hallar, berättar Stålnacke.
Vars lag även var med i fjol, då vann man sin grupp men lyckades inte gå så mycket längre. Nu siktar man betydligt högre. Killarna har utvecklats den senaste säsongen och de flesta är ordinarie i klubbens div III lag.
Och Stålnacke andas optimism inför helgen:
- Nu har ju de flesta rätta åldern inne, så vi hoppas kunna gå riktigt långt.
Det är femmannafotboll med futsal regler som gäller för GM FF. Minst fem matcher blir det för de långväga gästerna från norr. Och premiärmotståndare i den stora Boråshallen som rymmer över 1000 åskådare blir IF Elfsborg på lördag kväll.
-- Grabbarna kommer få matcha mot riktigt duktiga spelare under turneringen, och det lär man ha nytta av i framtiden, menar Mats Stålnacke.
Hög klass på turneringen
Och det är bara att se på tidigare cupdeltagare så förstår man klassen på turneringen. 1990 blev landslagsmannen Marcus Allbäck, Örgryte vald till turneringens bäste spelare. Året efter blev Ole-Gunnar Solskjaer, f,d Manchester United och Norska landslaget vald till bäste spelare.
Kalmars guldmålvakt (?) i allsvenskan 2008 Petter Wastå blev vald till bäste målvakt 1993. Noterbart är att Peter Härstedt som spelade många år i Gällivare SK under 90- och 00-talet talet blev vald till turneringens bäste målvakt både 1982 och 1983.